ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο και υποστηρικτές κρατούν σημαία σε συγκέντρωση.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2025 για τον αγώνα της

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε το Νόμπελ Ειρήνης 2025 στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, για τον αγώνα της υπέρ της δημοκρατίας και της ειρηνικής μετάβασης στη Βενεζουέλα.

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νορβηγικής Επιτροπής των Νόμπελ.

Η βράβευση αποδίδεται στο «ακαταπόνητο έργο της για την προώθηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων για τον λαό της Βενεζουέλας και για τον αγώνα της να επιτύχει μια δίκαιη και ειρηνική μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γέργκεν Βάτνε Φρίντνες, δήλωσε από το Όσλο ότι «η Μαρία Κορίνα Ματσάδο είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά υποδείγματα πολιτικού θάρρους στη Λατινική Αμερική των τελευταίων χρόνων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Πρότεινα τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, χωρίς να διευκρινίζει αν ο Τραμπ δέχτηκε. Δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν «θαυμάσια».
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, βραβευμένη με Νόμπελ, έφυγε από το Όσλο

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2024, αποχώρησε από το Όσλο, ενώ παραμένει άγνωστος ο νέος της προορισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ επαινεί τη Ματσάδο για την προσφορά του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο για την προσφορά του Νόμπελ Ειρήνης που πήρε το 2025, τονίζοντας την υπέροχη χειρονομία αμοιβαίου σεβασμού, μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Πρόσφερα το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε πως χάρισε στον Ντόναλντ Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξή του στην ελευθερία της χώρας της.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγέτιδα αντιπολίτευσης Βενεζουέλας: «Θαυμάσια» η συνάντηση με Τραμπ

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο χαρακτήρισε «θαυμάσια» τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν διευκρίνισε αν του παρέδωσε το βραβείο Νόμπελ της, ενώ δεν ανακοινώθηκε χρονοδιάγραμμα εκλογών για τη Βενεζουέλα.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πώληση βενεζουελάνικου πετρελαίου, άγνωστος ο αγοραστής

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την πρώτη πώληση βενεζουελάνικου πετρελαίου αξίας 500 εκατ. δολαρίων μετά τη σύλληψη του Μαδούρο. Ο Λευκός Οίκος τονίζει τα οφέλη της συμφωνίας για τους λαούς των δύο χωρών, με νέες πωλήσεις να αναμένονται σύντομα.