ΓΔ: 2083.59 0.68% Τζίρος: 239.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
Ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί με κοστούμι σε εξωτερικό χώρο.

Λεκορνί: Υπάρχει πλειοψηφία κατά των πρόωρων εκλογών στη Γαλλία

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί εκτίμησε πως υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατά της διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης και πως εντός 48 ωρών θα υπάρξει νέος πρωθυπουργός, παρά τις διαφορές στα κόμματα για τον προϋπολογισμό.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, δήλωσε ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των γαλλικών κοινοβουλευτικών κομμάτων και συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, διαπιστώνει πως διαμορφώνεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εναντιώνεται στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Λεκορνί εκτίμησε ότι είναι εφικτή η συγκρότηση νέας κυβέρνησης με διαφορετικό πρωθυπουργό εντός των επόμενων 48 ωρών.

Σε δηλώσεις του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, αναγνώρισε πως υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι διαφορές μπορούν να ξεπεραστούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τον Σεμπαστιάν Λεκορνί διόρισε νέο πρωθυπουργό ο πρόεδρος Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν όρισε τον Σεμπαστιάν Λεκορνί νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού. Ο Λεκορνί αναλαμβάνει με βασικό στοίχημα την έγκριση του προϋπολογισμού από ένα κοινοβούλιο χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τελικές διαβουλεύσεις με τον Μακρόν σε απομόνωση

Ο Εντουάρ Φιλίπ ζήτησε από τον Μακρόν να αποχωρήσει και να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές λόγω της βαθιάς πολιτικής κρίσης στη Γαλλία, τονίζοντας πως η αποδυνάμωση του κράτους δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τελευταία ευκαιρία για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Ο Μακρόν ζήτησε από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί να ολοκληρώσει εντός 48 ωρών διαπραγματεύσεις για σταθερή κυβέρνηση, απειλώντας με διάλυση της Εθνοσυνέλευσης αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.
Μπρουνό Λε Μερ Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπρουνό Λεμέρ παραιτείται από την κυβέρνηση στη Γαλλία

Ο Μπρουνό Λεμέρ ανακοίνωσε μέσω Χ ότι αποσύρεται από την κυβέρνηση υπό παραίτηση του Σεμπαστιάν Λεκορνί, προτείνοντας να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητές του στον πρωθυπουργό, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης.