ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σιδηρούς Θόλος Ισραήλ
Εκτόξευση πυραύλου από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Ισραήλ.

Ολλανδικό Δικαστήριο: Επανεξέταση της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, δίνοντάς της έξι εβδομάδες προθεσμία. Ως τότε, η απαγόρευση εξαγωγής εξαρτημάτων για F-35 παραμένει σε ισχύ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική εξαγωγών όπλων προς το Ισραήλ, σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Η ανώτατη δικαστική αρχή δεν επικύρωσε προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που απαγόρευε την εξαγωγή εξαρτημάτων για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Ωστόσο, κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να αξιολογήσει εάν υπάρχει κίνδυνος τα συγκεκριμένα εξαρτήματα να χρησιμοποιηθούν κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η κυβέρνηση έχει προθεσμία έξι εβδομάδων για να ολοκληρώσει αυτή την αξιολόγηση. Μέχρι τότε, η απαγόρευση εξαγωγής των επίμαχων εξαρτημάτων θα παραμείνει σε ισχύ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήθος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, σε δύο επιθέσεις που έπληξαν εμπορικό κέντρο και τη συνοικία Αλ Τουφά, σύμφωνα με πηγές υγείας. Ο ισραηλινός στρατός μιλά για στόχους ενόπλων.
Μνημείο Ισραηλινών θυμάτων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ενός λεπτού σιγή σε σημεία επιθέσεων της Χαμάς στην επέτειο

Πολίτες και συγγενείς θυμάτων τίμησαν τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στα σημεία όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, τρία χρόνια μετά το φονικό χτύπημα.
Σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «είδε» η Αθήνα την τοποθέτηση Ισραηλινού «πρέσβη» στην Τουρκία

Πώς διαβάζει η Αθήνα τον διορισμό νέου ισραηλινού επιτετραμμένου στην Τουρκία. Η τεταμένη κατάσταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, ο έντιμος διαμεσολαβητής τους και το παράθυρο για αποκατάσταση των διμερών του σχέσεων.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αφαίρεση ιθαγένειας από τους δημιουργούς του ΝΑΖΑ ζητά ο υπ. Πολιτισμού

Ο Ισραηλινός Υπ. Πολιτισμού ζήτησε να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ «NAZA», κατηγορώντας τους για «προδοσία». Η ταινία, που βραβεύτηκε στη Βενετία, επικρίνει τον στρατό για θανάτους αμάχων στη Γάζα.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός εκπρόσωπος ΟΗΕ: «Θα απαντήσουμε στις βρετανικές κυρώσεις»

Το Ισραήλ σκέφτεται αντίμετρα στις βρετανικές κυρώσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί η Γάζα χωρίς αφοπλισμό της Χαμάς, ενώ επέκρινε τη Βρετανία για προσπάθεια επηρεασμού της ισραηλινής πολιτικής.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης ΗΠΑ καταγγέλλει βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για αντισημιτισμό, απαντώντας σε δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ για τη Γάζα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις λόγω του ασυνήθιστου χαρακτήρα τέτοιων σχολίων.