ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπα Temu και Shein
Τα λογότυπα των Temu και Shein σε οθόνες υπολογιστή για σύγκριση πλατφορμών.

Η Shein ανοίγει τα πρώτα καταστήματά της στη Γαλλία, αντιδράσεις

Η Shein ανοίγει τα πρώτα της μόνιμα φυσικά καταστήματα στη Γαλλία, σε BHV και Galeries Lafayette, προκαλώντας αντιδράσεις από Γάλλους λιανεμπόρους. Ο πρόεδρος της SGM εκτιμά ότι έτσι θα προσελκύσουν νεότερους πελάτες.

Η κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας Shein προχωρά στο άνοιγμα των πρώτων φυσικών καταστημάτων της στη Γαλλία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με συμφωνία που υπέγραψε με τη Société des Grands Magasins (SGM). Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς Γάλλων λιανεμπόρων.

Η Shein θα δημιουργήσει "shop-in-shops" στο πολυκατάστημα BHV, στο κέντρο του Παρισιού, καθώς και στα Galeries Lafayette σε πέντε επαρχιακές πόλεις. Πρόκειται για το επόμενο βήμα της εταιρείας, η οποία μέχρι σήμερα περιοριζόταν σε προσωρινά pop-up καταστήματα για την προώθηση των προϊόντων της.

Ο πρόεδρος της SGM, Φρεντερίκ Μερλέν, ανέφερε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων αναμένεται να προσελκύσει νεότερο κοινό στα πολυκαταστήματα. Όπως σημείωσε, ο ίδιος πελάτης μπορεί να αγοράσει τόσο προϊόντα της Shein όσο και επώνυμες τσάντες κατά την ίδια επίσκεψη.

Η συμφωνία τέθηκε στο στόχαστρο των λιανεμπόρων. Η Shein, που προσφέρει φορέματα με 12 ευρώ και τζην παντελόνια με 20 ευρώ, δέχεται πιέσεις από ανταγωνιστές, πολιτικούς και ρυθμιστικές αρχές στη Γαλλία. Βουλευτές στηρίζουν νομοσχέδιο που, αν εγκριθεί, θα απαγορεύει στην εταιρεία να διαφημίζεται.

Όπως δήλωσε ο Γιαν Ριβοάλαν, επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Έτοιμων Ενδυμάτων, "η δημιουργία ενός νέου υπερκαταστήματος Shein στοχεύει να κατακλύσει την αγορά μας με ακόμη περισσότερα προϊόντα μιας χρήσεως". Οι Γάλλοι λιανέμποροι ήδη αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από αλυσίδες όπως τα Zara και τα H&M, ενώ η Shein προσελκύει καταναλωτές με χαμηλές τιμές και μόνιμες εκπτώσεις.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του έτους αρκετές γαλλικές εταιρείες γρήγορης μόδας, όπως οι Jennyfer και NafNaf, προχώρησαν σε διαδικασίες πτώχευσης.

Το πρώτο κατάστημα της Shein θα λειτουργήσει στον έκτο όροφο του BHV στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν καταστήματα στα Galeries Lafayette σε Ντιζόν, Γκρενόμπλ, Λιμόζ, Ανζέρ και Ρεν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αντιδράσεις για το άνοιγμα της Shein στο Παρίσι

Παρά τη δικαστική έρευνα και κυρώσεις για τη διάθεση ακατάλληλων προϊόντων, η Shein εγκαινιάζει το πρώτο της μόνιμο κατάστημα στο Παρίσι, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έντονων ελέγχων από τις αρχές.
Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία πιέζει την ΕΕ για έρευνα και κυρώσεις στη Shein

Η Γαλλία ζητά από την ΕΕ επίσημη έρευνα για τη Shein, κατηγορώντας την για παράνομες πωλήσεις "σεξουαλικών παιχνιδιών" και όπλων. Η Shein ανέστειλε τη δραστηριότητά της στη χώρα και εξετάζει τους προμηθευτές της.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαδικασία διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας Shein

Η Γαλλία ξεκινά διαδικασία διακοπής της Shein μέχρι να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Η εταιρεία σταματά προσωρινά τις πωλήσεις της στη χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβε την απόφαση πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απειλή απαγόρευσης της Shein λόγω ακατάλληλων προϊόντων

Οι γαλλικές αρχές προειδοποίησαν ότι θα απαγορεύσουν τη Shein αν ξαναπουλήσει κούκλες με ανήλικα χαρακτηριστικά ως σεξουαλικά παιχνίδια. Η εταιρεία τόνισε πως απέσυρε άμεσα τα προϊόντα μετά από σχετική επισήμανση των αρχών.