ΓΔ: 2301.98 0.09% Τζίρος: 25.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:13:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεδρικής ομιλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τραμπ προς Νετανιάχου: «Λάθος» η επίθεση στην αντιπροσωπεία Χαμάς στο Κατάρ

Η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «μη σοφή» την απόφαση του Ισραήλ να πλήξει την αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κατάρ, σε τεταμένη συνομιλία με τον Νετανιάχου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η απόφασή του να βάλει στο στόχαστρο την αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο έδαφος του Κατάρ «δεν ήταν σοφή», σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη.

Επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση Τραμπ, η εφημερίδα κάνει λόγο για τεταμένη συνομιλία των δυο ανδρών προχθές, λίγη ώρα μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου απάντησε πως είχε πολύ στενά χρονικά περιθώρια για το πλήγμα κι αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία. Δεύτερη συνδιάλεξη των δυο ανδρών μερικές ώρες αργότερα ήταν κάπως πιο εγκάρδια, με τον ρεπουμπλικάνο να ρωτά αν η επιδρομή ήταν επιτυχής, πάντα κατά τις πληροφορίες της Τζέρναλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αγνοεί πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει ισραηλινή πηγή

Ισραηλινή πηγή ανέφερε ότι το Ισραήλ αγνοούσε πιθανή συμφωνία Τραμπ με το Ιράν για λήξη του πολέμου και άνοιγμα της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ενώ προετοιμαζόταν για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στον πόλεμο με το Ιράν αν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν το Ιράν τηρήσει τις συμφωνίες, μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν και να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ. Διαφορετικά, απειλεί με κλιμάκωση στρατιωτικών επιθέσεων.
Πανοραμική Γάζας πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδίκη της αποστολής Global Sumud Flotilla

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τον στολίσκο για τη Γάζα που αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον αντιπαραγωγική πρωτοβουλία υπέρ της Χαμάς και προσπάθεια υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ διέψευσαν συνομιλίες με το Ιράν στο Πακιστάν

Ο Τραμπ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι των απεσταλμένων του στο Ισλαμαμπάντ, απομακρύνοντας την άμεση προσέγγιση ΗΠΑ–Ιράν, καθώς επέλεξε να μη γίνουν πολύωρες πτήσεις για συνομιλίες που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.