ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
Σκηνή καταστροφής στη Γάζα με κατεστραμμένα κτίρια μετά από βομβαρδισμούς.

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για κατοίκους μεγάλου κτιρίου στη Γάζα

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εξέδωσε νέα προειδοποίηση εκκένωσης για κατοίκους κτιρίου και σκηνών στη Γάζα.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ προχώρησε σήμερα σε νέα προειδοποίηση για εκκένωση, απευθυνόμενος στους κατοίκους συγκεκριμένου κτιρίου στην πόλη της Γάζας, καθώς και στους ανθρώπους που διαμένουν σε σκηνές γύρω από το εν λόγω κτίριο. Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε από επανεγκληση προς τη Χαμάς για παράδοση, εντείνοντας την πίεση στην οργάνωση υπό το βάρος των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ειδοποίηση αποτελεί τη δεύτερη εντός 24 ωρών για το ίδιο ακίνητο, περιλαμβάνοντας τόσο το κυρίως κτίσμα όσο και το συγκρότημα προσωρινών καταλυμάτων που παρέχουν στέγη σε εκτοπισμένες οικογένειες της περιοχής

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Συμβούλιο Ειρήνης εξυπηρετεί το Ισραήλ, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αντέδρασε αρνητικά στη σύσταση του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα από τον Τραμπ, θεωρώντας πως τα μέλη του επιλέχθηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και υπονομεύουν την εκεχειρία.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.
Κατεστραμμένα κτίρια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έξι μαχητές σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως σκότωσε έξι μαχητές στη νότια Γάζα, αναθεωρώντας τον απολογισμό σύγκρουσης και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας. Πάνω στους μαχητές βρέθηκαν διάφορα όπλα.
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Αντι-Χαμάς οργάνωση ανέλαβε δολοφονία αστυνομικού στη Χαν Γιούνις

Παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία υψηλόβαθμου αστυνομικού της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, με τη Χαμάς να κατηγορεί «συνεργάτες του Ισραήλ» για την επίθεση.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεν επιτρέπει είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα παρά την εκεχειρία

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα χωρίς συνοδεία, παρά την εκεχειρία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ζητά από το Ισραήλ να άρει την απαγόρευση ΜΚΟ στη Γάζα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε το Ισραήλ να ανακαλέσει την απαγόρευση πρόσβασης διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Γάζα, εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για τον κίνδυνο να πληγεί η ανθρωπιστική βοήθεια μετά την ανακοίνωση Ισραήλ.