ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Βιντεοδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» αύριο για την Ουκρανία

Αύριο στις 16:00, μέσω βιντεοδιάσκεψης, θα συναντηθούν οι ηγέτες της «Συμμαχίας των Προθύμων», ενόψει της επίσκεψης Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον.

Η επικείμενη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της λεγόμενης «Συμμαχίας των Προθύμων», δηλαδή των βασικών συμμάχων του Κιέβου, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται παραμονές της κρίσιμης επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουάσινγκτον.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση, θα συμπροεδρεύσουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ. Η επιλογή των συγκεκριμένων ηγετών τονίζει τον υψηλό βαθμό συντονισμού ανάμεσα στα βασικά κράτη της Ευρώπης, σε ένα κρίσιμο διπλωματικό σταυροδρόμι για την Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ζελένσκι: Σταθερή η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός τόνισε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και αναφέρθηκε σε συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία υπέγραψαν Ελλάδα-Ουκρανία στον τομέα της ενέργειας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Naftogaz υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για αμερικανικό LNG στην Ουκρανία από Δεκέμβριο 2025 ως Μάρτιο 2026, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια και ανθεκτικότητα στην περιοχή και στην Ευρώπη