ΓΔ: 2108.68 0.44% Τζίρος: 73.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:40
Φρίντριχ Μερτς
Ο Φρίντριχ Μερτς της CDU σε δηλώσεις στη Γερμανία.

Γερμανία: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και τον καγκελάριο Μερτς

Σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης εκφράζουν οι πολίτες τόσο για τον καγκελάριο όσο και στην κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση DeutschlandTrend.

Έλλειψη εμπιστοσύνης τόσο στο πρόσωπο του καγκελάριου όσο και στην ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα της εποχής καταγράφει η νέα δημοσκόπηση DeutschlandTrend, σχεδόν 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης του Φρίντριχ Μερτς.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 29% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης (-10 από τον προηγούμενο μήνα), ενώ το 69% εκφράζει την δυσαρέσκειά του. Προσωπικά για τον καγκελάριο Μερτς, το 32% εκφράζεται θετικά σχετικά με το έργο του, ενώ πριν από την εκλογή του ως καγκελάριου, το 43% πίστευε ότι θα ήταν ικανός για τον συγκεκριμένο ρόλο. Δυσαρεστημένο, αντιθέτως, δηλώνει το 65% (+12). Το 61% θεωρεί ότι το στιλ επικοινωνίας του κ. Μερτς δεν είναι πειστικό, με το 34% να εκφράζει αντίθετη γνώμη και μόνο το 26% να πιστεύει ότι ο Φρίντριχ Μερτς είναι άξιος εμπιστοσύνης. Επιπλέον, μόνο το 29% εκτιμά ότι ο σημερινός καγκελάριος μπορεί να οδηγήσει την χώρα ώστε να αφήσει πίσω της την κρίση (-10 μονάδες από ό,τι όταν διεξήχθησαν οι εκλογές).

Σχετικά με την διαχείριση των επιμέρους κρίσεων, το 34% δηλώνει ότι «ο Φρίντριχ Μερτς με πείθει με την πορεία του στον πόλεμο της Ουκρανίας», το 66% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει την στάση της στην Λωρίδα της Γάζας» και το 52% θεωρεί «ορθό το πόσο ξεκάθαρα εκφράζεται ο Φρίντριχ Μερτς για την παράτυπη μετανάστευση». Το 65% εκφράζει την «μεγάλη ανησυχία» του για τις συνέπειες που θα έχει η τελωνειακή πολιτική των ΗΠΑ στην γερμανική οικονομία.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται με ποσοστό 27% (-3 από την προηγούμενη μέτρηση), ακολουθεί η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 24% (+1), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13% και χωρίς μεταβολή. Οι Πράσινοι παραμένουν στο 12% και η Αριστερά στο 10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μερτς-Ζελένσκι: Έμφαση στη μάχη κατά της διαφθοράς

Ο καγκελάριος Μερτς ζήτησε από τον Ζελένσκι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς, ενώ συμφώνησαν στη συνέχιση της συνεργασίας για την ειρήνη και στην αύξηση πίεσης στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις.
Ομοσπονδιακή Βουλή Γερμανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμετάβλητο μένει το γερμανικό νομοσχέδιο συντάξεων παρά την ανταρσία στο CDU

Οι κυβερνητικοί εταίροι στη Γερμανία διατηρούν αμετάβλητο το νομοσχέδιο συντάξεων, ενώ περίπου 50 νέοι βουλευτές του CDU αντιδρούν, εκφράζοντας φόβους για επιβάρυνση των νεότερων γενεών.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απαραίτητος ισχυρός στρατός στην Ουκρανία μετά από ειρήνη

Ο Γερμανός Καγκελάριος Μερτς τόνισε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφάλειας μετά από ειρηνευτική συμφωνία, ενώ δεν πρέπει να πιεστεί να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Διαμάχη του καγκελάριου Μερτς με τον Σύνδεσμο Εργοδοτών

Τεταμένη φαίνεται η σχέση του Μερτς με Γερμανούς εργοδότες, που ζητούν εστίαση στην ανάπτυξη κι όχι μόνο στα εξωτερικά. Έντονες διαφωνίες και για το ασφαλιστικό, ενώ ο Μερτς υπεραμύνεται των προτεραιοτήτων του.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Συναίνεση γενεών για συντάξεις, δυναμική στάση για Ουκρανία

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ζήτησε «συναίνεση γενεών» και ανακοίνωσε ταχείες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, παραδεχόμενος ότι η πρόοδος ως τώρα ήταν αργή. Εντάσεις στη Bundestag με αντιπαραθέσεις για το Ουκρανικό και την οικονομία.