ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χάρης Δούκας περπάτημα
Ο Χάρης Δούκας περπατά χαλαρά σε δρόμο της Αθήνας, σε καλοκαιρινό περιβάλλον.

Κόντρα μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα

O Νόαμ Κατς τον κατηγόρησε ότι «δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει την πόλη του από τις οργανωμένες μειονότητες. Δεν καθαρίζει την πόλη και κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να μην αισθάνονται άνετα».

Με αιχμές για τη Γάζα ο Χάρης Δούκας απάντησε σε επίθεση που δέχτηκε από τον Ισραηλινό πρέσβη Νόαμ Κατς.

O Κατς τον κατηγόρησε ότι «δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει την πόλη του από τις οργανωμένες μειονότητες. Δεν καθαρίζει την πόλη και κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να μην αισθάνονται άνετα».

Σε έντονο ύφος ο Χάρης Δούκας απέρριψε τις αιτιάσεις του Ισραηλινού διπλωμάτη, τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα μιας δημοκρατικής χώρας, η οποία σέβεται απολύτως τους επισκέπτες της και υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών της.

«Ως δημοτική αρχή της πόλης, έχουμε αποδείξει την ενεργή αντίθεσή μας στη βία και τον ρατσισμό και δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους και παιδιά στις ουρές των συσσιτίων, από όσους οδηγούν στον θάνατο καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στη Γάζα, από βόμβες, πείνα και δίψα», τόνισε.

Αφορμή για την αντίδρασή του αποτέλεσαν δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» άσκησε κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που, κατά τον ίδιο, κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε και στις επισημάνσεις του πρέσβη περί γκράφιτι, λέγοντας ότι «προκαλεί αποτροπιασμό η επικέντρωση του κ. πρέσβη μόνο στα γκράφιτι (που προφανώς σβήνονται), την ώρα που στη Γάζα διεξάγεται μια πρωτοφανής γενοκτονία».

Τέλος, ανέφερε ότι «τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 90% ο αριθμός των Ισραηλινών στους οποίους χορηγήθηκε ελληνική Golden Visa», στέλνοντας μήνυμα πως η χώρα παραμένει ανοικτή και φιλόξενη, αλλά όχι σιωπηλή απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Συμβούλιο Ειρήνης εξυπηρετεί το Ισραήλ, λέει ο Ισλαμικός Τζιχάντ

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αντέδρασε αρνητικά στη σύσταση του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα από τον Τραμπ, θεωρώντας πως τα μέλη του επιλέχθηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και υπονομεύουν την εκεχειρία.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.