ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Γερμανικές πόλεις προσφέρουν φιλοξενία παιδιών από Γάζα και Ισραήλ

Το Ανόβερο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δεχτεί έως και 20 παιδιά, με δυνατότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας. Η δήμαρχος Μπελίτ Ονάι δήλωσε ότι και άλλες πόλεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Η γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ σχεδιάζει να δεχτεί παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα ή έχουν υποστεί ψυχικά τραύματα, μετά από παρόμοια πρωτοβουλία που ανακοίνωσε η πόλη του Ανόβερου, ανέφερε το DPA.

Ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Στέφαν Κέλερ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση του Ανόβερου και δήλωσε ότι η πόλη του σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι όσον αφορά τη συμπόνια και τις αρχές, η πολιτική ηγεσία του Ντίσελντορφ είναι ενωμένη και δεν υπάρχουν διαιρέσεις λόγω κομματικής τοποθέτησης.

Το Ανόβερο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δεχτεί έως και 20 παιδιά, με δυνατότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας. Η δήμαρχος Μπελίτ Ονάι δήλωσε ότι και άλλες πόλεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε παρόμοιες προσπάθειες.

Τα σχέδια του Ντίσελντορφ βρίσκονται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Οι τοπικές αρχές θα αρχίσουν να εξετάζουν συγκεκριμένα βήματα την επόμενη εβδομάδα.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή ανησυχία ΕΕ για το νέο νομοσχέδιο θανατικής ποινής στο Ισραήλ

Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση τη βαθιά ανησυχία τους για ισραηλινό νομοσχέδιο που διευρύνει τη θανατική ποινή, τονίζοντας ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αρχές του Ισραήλ.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Επέκρινε τις ΗΠΑ για το Ιράν, αμφισβητώντας την επιτυχία τους

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στρατηγική κλιμάκωσης στο Ιράν, θεωρώντας ότι η αμερικανοϊσραηλινή επέμβαση δεν οδηγεί σε αλλαγή καθεστώτος και δεν προσφέρει ειρηνική λύση.
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πιθανές νέες απεργίες στη Lufthansa από πιλότους και καμπίνα

Νέες απεργίες απειλούν τη Lufthansa, καθώς πιλότοι και προσωπικό καμπίνας ψήφισαν υπέρ κινητοποιήσεων λόγω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Συμφωνία επετεύχθη μόνο με το προσωπικό εδάφους, ενώ δεν αναμένεται άμεσα απεργία.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Βάντεφουλ ζήτησε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ κάλεσε το Ιράν να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, εκφράζοντας αισιοδοξία. Τόνισε πως προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να διασφαλιστεί η διέλευση από τα Στενά του Χορμούζ.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς αμφιβάλλει για αλλαγή καθεστώτος λόγω πολέμου στο Ιράν

Αμφιβολίες για το αν οι επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ μπορούν να φέρουν αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν εξέφρασε ο καγκελάριος Μερτς, σημειώνοντας πάντως ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας μετά τον πόλεμο.
Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμέντ αλ-Σαράα επισκέπτεται το Βερολίνο Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή φτάνει στο Βερολίνο ο ηγέτης Αχμέντ αλ-Σαράα για επαφές με τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Μερτς. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και διαδηλώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψή του.