ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8
Φωτο: Shutterstock

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Γερμανία

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στη Γερμανία μετά τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στον ποταμό Μούλντε. Αγνοείται ο πιλότος, παρουσία κηροζίνης στο σημείο.

Σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στον ποταμό Μούλντε, βορειοανατολικά της Λειψίας στην Γερμανία, όταν στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει πληροφορίες για την τύχη των επιβαινόντων.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από αθλητές κανό-καγιάκ, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές αφού εντόπισαν εξαρτήματα ελικοπτέρου και μεγάλη ποσότητα καυσίμων στην επιφάνεια του ποταμού. 

Από εκείνη τη στιγμή, διασώστες και ειδικές μονάδες αναζητούν τα συντρίμμια από αέρος, αλλά και επιχειρώντας εντός του νερού, σε μια απαιτητική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, ο πιλότος του ελικοπτέρου αγνοείται, καθώς τα συντρίμμια έχουν καταλήξει στη μέση της κοίτης του ποταμού, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγισή τους λόγω της παρουσίας κηροζίνης που έχει διαρρεύσει στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 6 στους 10 δεν βλέπουν την κυβέρνηση να αντέχει ως τις εκλογές

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 58% των Γερμανών πιστεύει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία του ως το 2029, ενώ η AfD προηγείται με 28%, αφήνοντας CDU/CSU στο 24% και SPD στο 14%.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απών από τη Σύνοδο της ΕΠΚ, θα εκπροσωπηθεί από Μακρόν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΠΚ στην Αρμενία λόγω υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα ασκήσει και το γερμανικό δικαίωμα ψήφου.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν συνδέεται η κριτική σε Τραμπ με την απόσυρση στρατευμάτων

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία δεν σχετίζεται με τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, επιβεβαίωσε πως δεν θα εγκατασταθούν Tomahawk και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ και τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Άμυνας Andrius Kubilius και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Johann Wadephul. Το βράδυ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών για τα 100 χρόνια.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.