ΓΔ: 2096.47 0.93% Τζίρος: 75.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:42
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Φώτο: Shutterstock

Πούτιν: Τα ξένα πλοία στα ρωσικά λιμάνια θα χρειάζονται άδεια από την FSB

Με νέο διάταγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, απαιτείται πλέον άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για την πρόσβαση ξένων πλοίων στα ρωσικά λιμάνια.

Τα ξένα πλοία θα πρέπει να έχουν την άδεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας για να έχουν πρόσβαση στα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα αναφέρει ότι η άδεια εισόδου από τις λιμενικές αρχές για τα ξένα πλοία θα πρέπει να συμφωνείται με την FSB, που είναι ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ σήμερα αμέσως μετά την δημοσίευση του διατάγματος.

Προηγουμένως οι κανονισμοί εισόδου καθορίζονταν από το υπουργείο Μεταφορών και οι ειδικές διαδικασίες γίνονταν επί τόπου σε λιμάνια παρακείμενα σε ναυτικές βάσεις, αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η διατύπωση του νέου διατάγματος καθιστά σαφές ότι ισχύει για όλους του λιμένες. Δεν διευκρινίζει τους λόγους που έγινε αυτή η αλλαγή.

Τα ρωσικά πλοία και τα σκάφη του «σκιώδους στόλου» που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμψει τις κυρώσεις ελέγχονται εξονυχιστικά από την Δύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα μείωσε το ανώτατο όριο της τιμής πώλησης του ρωσικού πετρελαίου για να περιορίσει τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις του, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με πρόσθετες κυρώσεις τους αγοραστές ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, εκτός αν η Ρωσία συμφωνήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά λόγω ισχυρών ανέμων

Λόγω ισχυρών νοτιών ανέμων έως 8 μποφόρ, πολλά πλοία παραμένουν δεμένα σε λιμάνια. Διακοπές δρομολογίων σημειώνονται για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, με τα δρομολόγια να γίνονται μόνο έως το Μαρμάρι.
Πλοίο Minoan Lines
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση με επιβάτες σε πλοίο της MINOAN LINES, δεν έπιασε Μήλο λόγω καιρού

Αναστάτωση προκλήθηκε στο πλοίο «Knossos Palace» όταν ακυρώθηκε η στάση στη Μήλο λόγω απαγορευτικού από την ΕΜΥ. Η MINOAN LINES παρείχε δωρεάν φαγητό και καμπίνες στους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στη Μήλο μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση σε δύο εργοστάσια αεροσκαφών στη Ρωσία

Το ουκρανικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν δύο ρωσικά εργοστάσια αεροσκαφών σε Ουλιάνοφσκ και Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε υπόστεγα και αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aviastar.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Διήμερη έκτακτη σύσκεψη του ΙΜΟ για τη Μέση Ανατολή

Ο ΙΜΟ ξεκινά στο Λονδίνο έκτακτη συνεδρίαση για το Στενό του Χορμούζ, όπου 20.000 ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω του πολέμου. Το Συμβούλιο εξετάζει μη δεσμευτικά μέτρα για την ασφάλεια και τον ανεφοδιασμό των πληρωμάτων.