ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία BRICS
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στη Σύνοδο Κορυφής BRICS 2024 στο Καζάν, Ρωσία.

Πούτιν: Τα ξένα πλοία στα ρωσικά λιμάνια θα χρειάζονται άδεια από την FSB

Με νέο διάταγμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, απαιτείται πλέον άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για την πρόσβαση ξένων πλοίων στα ρωσικά λιμάνια.

Τα ξένα πλοία θα πρέπει να έχουν την άδεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας για να έχουν πρόσβαση στα λιμάνια της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διάταγμα αναφέρει ότι η άδεια εισόδου από τις λιμενικές αρχές για τα ξένα πλοία θα πρέπει να συμφωνείται με την FSB, που είναι ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ σήμερα αμέσως μετά την δημοσίευση του διατάγματος.

Προηγουμένως οι κανονισμοί εισόδου καθορίζονταν από το υπουργείο Μεταφορών και οι ειδικές διαδικασίες γίνονταν επί τόπου σε λιμάνια παρακείμενα σε ναυτικές βάσεις, αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η διατύπωση του νέου διατάγματος καθιστά σαφές ότι ισχύει για όλους του λιμένες. Δεν διευκρινίζει τους λόγους που έγινε αυτή η αλλαγή.

Τα ρωσικά πλοία και τα σκάφη του «σκιώδους στόλου» που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμψει τις κυρώσεις ελέγχονται εξονυχιστικά από την Δύση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα μείωσε το ανώτατο όριο της τιμής πώλησης του ρωσικού πετρελαίου για να περιορίσει τα έσοδα της Ρωσίας από τις πωλήσεις του, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με πρόσθετες κυρώσεις τους αγοραστές ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων, εκτός αν η Ρωσία συμφωνήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο Minoan Lines
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση με επιβάτες σε πλοίο της MINOAN LINES, δεν έπιασε Μήλο λόγω καιρού

Αναστάτωση προκλήθηκε στο πλοίο «Knossos Palace» όταν ακυρώθηκε η στάση στη Μήλο λόγω απαγορευτικού από την ΕΜΥ. Η MINOAN LINES παρείχε δωρεάν φαγητό και καμπίνες στους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στη Μήλο μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν ενέταξε τον υφυπουργό Άμυνας Μπουλίγκα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Πούτιν προχώρησε σε ανασχηματισμό: ο Αντρέι Μπουλίγκα γίνεται αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Σάντσικ αναλαμβάνει υφυπουργός Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε τουρισμό, ναυτιλία και μεταφορές

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Απ. Τζιτζικώστα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του χαρτοφυλακίου του για τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις μεταφορές, τομείς όπου η Ελλάδα κατέχει ηγετικό ρόλο.
Παράκτιο πλοίο ΛΣ 910
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σειρά περιστατικών και διακομιδών κατέγραψε το Λιμενικό σε όλη τη χώρα

Θάνατος 86χρονου στη Ρόδο, μηχανικές βλάβες πλοίων σε Χίο και Καβάλα, διασώσεις σε Χαλκίδα και Σκιάθο, καθώς και έξι διακομιδές ασθενών, περιλαμβάνονται στα περιστατικά του τελευταίου 24ώρου.