ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλημμύρες στο Πακιστάν
Εναέρια εικόνα από πλημμυρισμένη αγροτική περιοχή στο Πακιστάν, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στους 14 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στη Νότια Κορέα

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός κατολίσθησης στην πόλη Γκαπιόνγκ της Νότιας Κορέας, μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν και πλημμύρες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Σπίτια και οχήματα παρασύρθηκαν.

Τραγικό απολογισμό είχε η συνεχής κακοκαιρία στη Νότια Κορέα, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται στην πόλη-θέρετρο Γκαπιόνγκ, ύστερα από κατολίσθηση που κατέστρεψε κατοικίες. Την ίδια στιγμή, οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών που προκαλούν οι αδιάκοπες βροχές για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στη χώρα.

Με αυτά τα τελευταία περιστατικά, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανέρχεται πλέον στους 14, ενώ οι αγνοούμενοι έφτασαν τους 12, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την Τετάρτη, όταν ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Πιθανή ύφεση των βροχοπτώσεων και επερχόμενος καύσωνας

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόβλεψη της κυβερνητικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, οι «ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να σταματήσουν» μέσα στην ημέρα, ενώ στη συνέχεια πιθανότατα θα ακολουθήσει κύμα καύσωνα. Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να προκαλέσει νέες προκλήσεις στην ήδη δοκιμαζόμενη περιοχή.

Όπως διευκρινίζει η υπηρεσία, τα φαινόμενα που είχαν προηγουμένως πλήξει τα νότια τμήματα της χώρας μετακινήθηκαν βόρεια στη διάρκεια της νύχτας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέες πλημμυρικές καταστροφές και οδηγώντας τις τοπικές αρχές να παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για τυχόν μελλοντικές εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 22 οι νεκροί, 20 αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κίνα

Στους 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις πρόσφατες πλημμύρες σε κεντρική και νότια Κίνα, με άλλους 20 αγνοούμενους. Οι ακραίες βροχές προκάλεσαν κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 10 νεκροί από ισραηλινή επίθεση στην Τύρο

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βηρυτού, που κάνει λόγο για «σφαγή αμάχων», παρά την εκεχειρία.
Σημαία του Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: 28 νεκροί από πλήγμα drone σε αγορά, λένε μάρτυρες και ιατροί

Τουλάχιστον 28 νεκροί και 23 τραυματίες σε επίθεση με drone σε αγορά στη Νότια Σουδάν, περιοχή υπό έλεγχο παραστρατιωτικών. Το πλήγμα αποδόθηκε σε ενέργεια του σουδανικού στρατού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στη Δαμασκό: Τουλάχιστον ένας νεκρός κοντά σε κέντρο εξοπλισμών

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο, σύμφωνα με πηγές σε Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Παλιά Πόλη, έξω από κυβερνητικό κτίριο και κέντρο διαχείρισης εξοπλισμών.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.