ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χάκινγκ κινητού τηλεφώνου
Ένας χάκερ προσπαθεί να παραβιάσει δεδομένα μέσω smartphone με ψηφιακό κώδικα στο παρασκήνιο.

ΕΕ – ΝΑΤΟ: Σκληρή απάντηση στις ρωσικές υβριδικές και ψηφιακές επιθέσεις

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις κακόβουλες ενέργειες της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο, στηρίζοντας τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατά χάκερς και δικτύων κατασκοπείας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχώρησαν σε αυστηρή καταδίκη της Ρωσίας για τις υβριδικές επιθέσεις και τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές έχουν ως σκοπό να υπονομεύσουν την ασφάλεια και τη δημοκρατία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

Η κοινή αυτή στάση των θεσμών ήρθε ως απάντηση στην πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από είκοσι άτομα και οργανισμούς που συνδέονται με τη Ρωσική κατασκοπεία και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, στο πλαίσιο μιας «συνεχούς εκστρατείας κακόβουλης δραστηριότητας στον κυβερνοχώρο», ότι οι κυρώσεις στοχεύουν ρωσικά δίκτυα χάκερς και θεσμούς που επιδίδονται σε επιθέσεις κατά κρατικών δομών και δημόσιων οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν την πλήρη στήριξη τους προς το Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας λόγο για την «απτή απειλή που συνιστά η Ρωσία για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και των εταίρων του, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ».

Οι επιθέσεις αυτές εγείρουν ζητήματα για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών συστημάτων κυβερνοασφάλειας και αναδεικνύουν την ανάγκη για ευρύτερη διακρατική συνεργασία, ενισχύοντας το μέτωπο κατά του κυβερνοεγκλήματος και των υβριδικών μορφών πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τον Ρώσο πρέσβη για ζημιές στο προξενείο Λετονίας στη Σλαβιάνσκ

Η ΕΕ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη λόγω επίθεσης στο Σλοβιάνσκ και ζημιών στο προξενείο Λετονίας, ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, που τόνισε πως οι επιθέσεις προκαλούν απώλειες αμάχων και θα προτείνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Καταδίκη της Ρωσίας για κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε σήμερα τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η δολιοφθορά υποδομών και κυβερνητικών φορέων, καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει παραβιάσεις στους διεθνείς κανόνες κυβερνοχώρου.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΘΑ: "Η ασφάλεια κάθε μέλους ΝΑΤΟ/ΕΕ είναι ασφάλεια όλων μας"

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας καταδίκασε επίθεση ρωσικού drone σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι Ρουμανίας, όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στη Ρουμανία και τονίζοντας τη σημασία συνοχής του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια όλων.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: «Η Ευρώπη χωρίς ΗΠΑ δεν μπορεί να αυτοπροστατευτεί»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, τόνισε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ζωτικής σημασίας και πως Ευρώπη και ΗΠΑ χρειάζονται το ΝΑΤΟ για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, απορρίπτοντας την ιδέα ευρωπαϊκής άμυνας χωρίς αυτό.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ανησυχία για συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

Η συνεργασία Κίνας-Ρωσίας προκαλεί ανησυχία στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ανώτατο Διοικητή Αλέξους Γκρινκιέβιτς, λόγω αυξημένων κοινών περιπολιών σε θάλασσα και αέρα, ενώ το ΝΑΤΟ αναζητεί τρόπους ενίσχυσης στην Αρκτική.