ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βομβαρδισμός στη Συρία
Εικόνα από αεροπορικό βομβαρδισμό στην Κομπανί κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Συρία: Συνελήφθησαν ύποπτοι για την πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία

Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη υπόπτων για την επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Δαμασκό, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη πολλών υπόπτων για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Telegram, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης στις παρυφές της συριακής πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Άνας Χατάμπ δήλωσε ότι η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε περιοχές όπου, σύμφωνα με τις αρχές, δραστηριοποιούνται «πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος». Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται άμεσα στον σχεδιασμό ή την υποστήριξη της επίθεσης.

Η αιματηρή ενέργεια αποτελεί την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από 14 χρόνια και έχει προκαλέσει παγκόσμια καταδίκη, καθώς στοχοποίησε αμάχους εντός ιερού χώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Νορβηγίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Τρεις συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία ΗΠΑ

Η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για τρομοκρατική επίθεση με βόμβα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο την Κυριακή, που προκάλεσε ζημιές αλλά κανέναν τραυματισμό, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Κρίστιαν Χάλτο.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα για βοήθεια προστασίας του Σύρου προέδρου

Τουρκικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να συζήτησαν την προστασία του Σύρου προέδρου Άχμεντ αλ Σάρα, εν μέσω απειλών κατά της ζωής του. Η Άγκυρα διέψευσε το σχετικό αίτημα, σύμφωνα με το Reuters.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Μαζικές αποδράσεις συγγενών τζιχαντιστών από το στρατόπεδο Αλ-Χολ

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την αποχώρηση των Κούρδων από τον καταυλισμό Αλ-Χολ, σημειώθηκαν μαζικές αποδράσεις οικογενειών τζιχαντιστών. Ο πολιτικός έλεγχος επέστρεψε στις συριακές δυνάμεις στις 20 Ιανουαρίου.