ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Ισραήλ: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί σε Γκολάν, Δ. Όχθη και Εϊλάτ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών ασφαλείας σε περιοχές όπως η Γάζα, η Εϊλάτ και τα Υψίπεδα Γκολάν, μετά τα ιρανικά πλήγματα.

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων δημόσιας ασφάλειας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ισραηλινός στρατός, μετά την αποκλιμάκωση της έντασης που ακολούθησε τα ιρανικά πλήγματα και την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων, από τις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα τίθεται σε ισχύ μερική άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί τις προηγούμενες ημέρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σε τμήματα των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν και της Δυτικής Όχθης, καθώς και σε κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, θα επιτρέπεται πλέον «μερική δραστηριότητα» αντί μόνο «απαραίτητης δραστηριότητας», όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, οι αρχές προχώρησαν στην άρση των αυστηρότερων περιορισμών, επιτρέποντας πλέον «περιορισμένη δραστηριότητα».

Οι τροποποιήσεις στα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 8:00 μ.μ. της Πέμπτης, 20 Ιουνίου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον στρατό του Ισραήλ. 

Η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα έρχεται ως ένδειξη μερικής αποκλιμάκωσης, χωρίς ωστόσο να αίρονται πλήρως οι προφυλάξεις σε ευαίσθητες ζώνες

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα ιρανικών πυραύλων κατά Ισραήλ - Κλειστά τα σχολεία αύριο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέο κύμα ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ, μετά την πρώτη επίθεση από την κατάπαυση του πυρός. Τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο σε όλη τη χώρα λόγω της κατάστασης.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Αύξηση των ιρανικών κυβερνοεπιθέσεων το 2026

Οι κυβερνοεπιθέσεις από το Ιράν κατά του Ισραήλ αυξήθηκαν σημαντικά μετά τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις, με τα κρούσματα να τριπλασιάζονται από 1.600 τον Ιούνιο 2025 σε 4.800 τον ίδιο μήνα του 2026, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο πρόεδρος της Βουλής Μπέρι απορρίπτει τη συμφωνία με το Ισραήλ

Ο πρόεδρος του λιβανικού κοινοβουλίου, Ναμπί Μπέρι, δήλωσε πως η συμφωνία με το Ισραήλ δεν θα υιοθετηθεί, εκτιμώντας ότι δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του Λιβάνου και απαιτεί τον αφοπλισμό της Χεζμπολά.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.