ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
Άδεια έδρανα Ελλάδας και Τουρκίας σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Χατζηβασιλείου - Bozay: Συνάντηση στην Άγκυρα για θετική ατζέντα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Mehmet Kemal Bozay συναντήθηκαν στην Άγκυρα και συμφώνησαν στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας ενόψει του 6ου ΑΣΣ.

Η Άγκυρα φιλοξένησε σήμερα την 8η κατά σειρά συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Τάσου Χατζηβασιλείου και Mehmet Kemal Bozay, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια. 

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω της «Θετικής Ατζέντας» και επικεντρώθηκε στην προώθηση συνεργασιών σε στρατηγικούς τομείς.

Οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε κρίσιμα πεδία, όπως το εμπόριο, η οικονομία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η έρευνα και τεχνολογία.

 Οι τομείς αυτοί θεωρούνται κομβικοί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία απτών αποτελεσμάτων που θα ωφελήσουν αμοιβαία τις δύο χώρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση Αθήνας και Άγκυρας να παραμείνουν προσηλωμένες στην προσπάθεια εμπέδωσης σταθερών και παραγωγικών διπλωματικών επαφών. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η προετοιμασία για την επερχόμενη 6η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Τουρκία.

Αμφότερες οι πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την εξερεύνηση νέων διαύλων συνεργασίας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών οικονομικών πρωτοβουλιών, με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευή

Αυξανόμενη είναι η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με ενίσχυση εισαγωγών και εξαγωγών, ιδιαίτερα σε ρυμουλκά και προωθητικά πλοία. Σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και ανακύκλωση πλοίων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης - Γερλίκαγια: Συνεργασία για έγκλημα και μεταναστευτικό

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, κατά τη συνάντηση Χρυσοχοΐδη–Γερλίκαγια στην Κωνσταντινούπολη.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ανοιχτοί δίαυλοι με Τουρκία και εντατική διπλωματική δράση από Ελλάδα

Το ΥΠΕΞ τονίζει τη λειτουργική σχέση Ελλάδας–Τουρκίας, ενώ ο Γεραπετρίτης πραγματοποιεί διαδοχικές διεθνείς επαφές για ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διπλωματική παρουσία της χώρας.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Ζητά αποκλεισμό της Τουρκίας από τα αμυντικά κονδύλια του InvestEU

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς ζητά από την ΕΕ τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το InvestEU, προειδοποιώντας για κινδύνους ασφαλείας και υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε ήδη αποτροπή συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE.
Σωκράτης Φάμελλος Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ αντί συγγνώμης στους αγρότες

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στο «Κόκκινο 105,5», ζητώντας ειλικρινή ελληνοτουρκικό διάλογο και εκφράζοντας στήριξη σε πολιτικά διωκόμενους. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα προβλήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.