ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
Άδεια έδρανα Ελλάδας και Τουρκίας σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Χατζηβασιλείου - Bozay: Συνάντηση στην Άγκυρα για θετική ατζέντα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Mehmet Kemal Bozay συναντήθηκαν στην Άγκυρα και συμφώνησαν στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας ενόψει του 6ου ΑΣΣ.

Η Άγκυρα φιλοξένησε σήμερα την 8η κατά σειρά συνάντηση των υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Τάσου Χατζηβασιλείου και Mehmet Kemal Bozay, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια. 

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω της «Θετικής Ατζέντας» και επικεντρώθηκε στην προώθηση συνεργασιών σε στρατηγικούς τομείς.

Οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας σε κρίσιμα πεδία, όπως το εμπόριο, η οικονομία, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η έρευνα και τεχνολογία.

 Οι τομείς αυτοί θεωρούνται κομβικοί για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία απτών αποτελεσμάτων που θα ωφελήσουν αμοιβαία τις δύο χώρες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση Αθήνας και Άγκυρας να παραμείνουν προσηλωμένες στην προσπάθεια εμπέδωσης σταθερών και παραγωγικών διπλωματικών επαφών. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η προετοιμασία για την επερχόμενη 6η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Τουρκία.

Αμφότερες οι πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την εξερεύνηση νέων διαύλων συνεργασίας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο διεθνών οικονομικών πρωτοβουλιών, με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να προχωρήσει, όχι μόνο επικοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως μετά την εισβολή του Πούτιν χάθηκαν ευκαιρίες για ενίσχυση της αλληλεγγύης στα σύνορα ΕΕ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΗΠΑ για Τουρκία.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς για μέτρα εμπιστοσύνης

Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος υποδέχθηκε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Τουρκίας, στρατηγό Bahtiyar Ersay, στις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας για το 2024.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Αναγκαία η ουσιαστική αλλαγή στάσης της Τουρκίας για την ΕΕ

Ο Ν. Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντικό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για Τουρκία, σημειώνοντας πως αναδεικνύει τις παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ανθρώπινα δικαιώματα και αυταρχισμό στην Τουρκία.