ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:28:39
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη με κυπριακή σημαία, σε γραφείο στην Κύπρο.

Έτοιμη να βοηθήσει η Κύπρος στις απομακρύνσεις πολιτών από τη Μ. Ανατολή

Η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση πολιτών τρίτων χωρών από τη Μέση Ανατολή, εάν ζητηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

Η Κύπρος ενεργοποίησε ένα μηχανισμό προσφοράς βοήθειας για την απομάκρυνση πολιτών τρίτων χωρών από την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης έχει συγκαλέσει για αργότερα σήμερα συνεδρίαση του κυπριακού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ανέφερε ο ίδιος σε γραπτή δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από Βερολίνο: Διπλωματία και ασφάλεια στα Στενά του Χορμούζ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Δίκτυο φυσικού αερίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Εξαγωγή φυσικού αερίου αναμένεται από το 2028

Η Κύπρος ενδέχεται να ξεκινήσει εξαγωγές φυσικού αερίου το 2028, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας Μιχαήλ Δαμιανό, στηρίζοντας τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Ευρώπης λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Τζον Χίλι
ΔΙΕΘΝΗ

Χίλι: Το Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στην Κύπρο

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο για την ενίσχυση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, με αποστολή αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων, ενώ τα ΜΜΕ αναδεικνύουν την επίσκεψη Μακρόν στην Κύπρο και τη θερμή υποδοχή.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η παρουσία μας εδώ προστατεύει συμμάχους και ιδιαίτερα την Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκέπτοντας το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, τόνισε τη σημασία της προστασίας Γάλλων και συμμάχων στην περιοχή, τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και ότι η Γαλλία δεν μετέχει ενεργά στη σύρραξη.
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Συνεργασία με Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη για ασφάλεια στην Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία εργάζεται με Ελλάδα και Κύπρο για ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, προστασία πολιτών και αποτροπή κλιμάκωσης, ενώ στηρίζει φίλους και συμμάχους που πλήττονται από επιθέσεις στην περιοχή.