ΓΔ: 2216.82 0.53% Τζίρος: 84.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:01
Πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού Αυστραλίας
Φώτο: Shutterstock

Η Τουρκία θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση στο φιλιππινέζικο ναυτικό

Ο Τούρκος Πρέσβης στη Μανίλα ανέλαβε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ναυτική Βάση Jose Andrara στη Μανίλα, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων, Αντιναύαρχο Χοζέ Αμβρόσιο Εσπελέττα.

Η Τουρκία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει και να υποστηρίξει το Πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων σε μελλοντικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις με υποβρύχια και πλοία, ανέφερε το φιλιππινέζικο πρακτορείο ειδήσεων FNA.

Ο Τούρκος Πρέσβης στη Μανίλα ανέλαβε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ναυτική Βάση Jose Andrara στη Μανίλα, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων, Αντιναύαρχο Χοζέ Αμβρόσιο Εσπελέττα.

«Ο πρεσβευτής εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να υποστηρίξει μελλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για υποβρύχια και πλοία σε συνεργασία με τις Φιλιππίνες», ανέφερε σε δήλωσή του το Πολεμικό Ναυτικό των Φιλιππίνων.

Ο Τούρκος διπλωμάτης συνεχάρη τον Εσπελέτα για τον διορισμό του ως διοικητή του Ναυτικού των Φιλιππίνων και συζήτησε μαζί του την επερχόμενη 17η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός φίλος, που ενδιαφέρεται έντονα για τη σταθερότητα των Φιλιππίνων και ισχυρός υποστηρικτής της κυριαρχίας της. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τις Φιλιππίνες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας τους», δήλωσε ο πρέσβης.

Ο Εσπελέτα χαιρέτισε επίσης τις διπλωματικές σχέσεις που καθιερώθηκαν πριν από 76 χρόνια μεταξύ των Φιλιππίνων και της Τουρκίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε με την Τουρκία αυτή τη μακροχρόνια σχέση. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας, ειδικά καθώς ενισχύουμε τις δυνατότητές μας. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία με την κυβέρνησή σας», δήλωσε ο διοικητής του Ναυτικού των Φιλιππίνων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο χωρών για εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και αξιοποίηση των ευκαιριών για ασφάλεια, διαλειτουργικότητα και ανάπτυξη στη θάλασσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση και προσαγωγές στην Πρωτομαγιά της Κωνσταντινούπολης

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη φέτος χαρακτηρίστηκε από ένταση, μαζικές προσαγωγές και αστυνομικές επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τις περισσότερο ειρηνικές και μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε άλλες τουρκικές πόλεις.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» αντίθετος με τη Σύμβαση Μοντρέ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια, η Ελλάδα απάντησε στη δήλωση του Τούρκου αντιπροσώπου, που αναφέρθηκε στα «Τουρκικά Στενά» και στη Σύμβαση του Μοντρέ για τη ρύθμισή τους.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Πλεύρη για μείωση μεταναστευτικών ροών στην τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας

Στην Αθήνα συναντήθηκαν οι υπουργοί Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία στη διαχείριση μετανάστευσης και στην καταπολέμηση διακινητών, με έμφαση στη μείωση ροών και συντονισμό δράσεων.
εργάτες με κράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τέλος στην απεργία πείνας βάζουν 110 απλήρωτοι ανθρακωρύχοι

Μετά από εννέα ημέρες απεργίας πείνας στην Άγκυρα, 110 ανθρακωρύχοι τερμάτισαν την κινητοποίησή τους αφού ήρθαν σε συμφωνία με τον εργοδότη και έλαβαν τους μισθούς τους, σύμφωνα με το συνδικάτο τους.