ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Tραμπ για Πούτιν: Θέλει να συναντηθούν σύντομα για την Ουκρανία

Επιθυμία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν άμεσα, με σκοπό την λύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «όσο πιο σύντομα γίνεται να το οργανώσουμε», αποφασίζοντας για μια άμεση συνάντηση, πρόσωπο με πρόσωπο, με στόχο να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (16/5) ότι θα επιστρέψει απευθείας στην Ουάσιγκτον στο τέλος της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει ότι θα έκανε στάση στην Τουρκία για να συναντήσει τον Πούτιν εάν ο Ρώσος ηγέτης εμφανιζόταν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Επίσης, ανέφερε ότι ανυπομονεί να δει τον νέο του εγγονό. Η κόρη του, Τίφανι Τραμπ, έφερε πρόσφατα στον κόσμο ένα αγοράκι.

Παρότι, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στις συζητήσεις, αν συμμετείχαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν από την Ρωσία και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο χώρες επέλεξαν η πρώτη συνάντηση να γίνει με πιο χαμηλόβαθμα στελέχη. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ήθελε να να συναντηθεί απευθείας με τον Ρώσο ηγέτη, ενώ η συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου θα ήταν ένα ακόμη κίνητρο για να γίνει η συνάντηση. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογραμμίσει στις δηλώσεις του ότι: «Όλοι είπαν ότι ο Πούτιν θα πήγαινε στις συνομιλίες όπως και ο Ζελένσκι. Αλλά είχα δηλώσει πώς αν δεν πάω, εγγυώμαι ότι ο Πούτιν δεν θα πάει. Και δεν μετέβη. Καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Θα το πετύχουμε, θα το καταφέρουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Γυμνάσια με πυραύλους Yars στη Σιβηρία και πλήγματα σε υποδομές

Οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Σιβηρία, με καμουφλαρισμένες μετακινήσεις διηπειρωτικών πυραύλων Yars και σενάρια αντίδρασης σε εικονικές επιθέσεις, χωρίς εκτοξεύσεις πυραύλων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σταματά βοήθεια σε Ουκρανία αν δεν συμμαχήσει η Ευρώπη για Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απείλησε διακοπή στην προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία, πιέζοντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για συμμετοχή σε συμμαχία υπέρ του ανοίγματος των Στενών του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από σπάνια ημερήσια επίθεση drone της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σπάνια μαζική επίθεση με drones στην Ουκρανία, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς στην Τσερκάσι και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε 24 ώρες εκτοξεύτηκαν συνολικά περίπου 700 drones, σύμφωνα με το Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.