ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Tραμπ για Πούτιν: Θέλει να συναντηθούν σύντομα για την Ουκρανία

Επιθυμία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν άμεσα, με σκοπό την λύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «όσο πιο σύντομα γίνεται να το οργανώσουμε», αποφασίζοντας για μια άμεση συνάντηση, πρόσωπο με πρόσωπο, με στόχο να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (16/5) ότι θα επιστρέψει απευθείας στην Ουάσιγκτον στο τέλος της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει ότι θα έκανε στάση στην Τουρκία για να συναντήσει τον Πούτιν εάν ο Ρώσος ηγέτης εμφανιζόταν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Επίσης, ανέφερε ότι ανυπομονεί να δει τον νέο του εγγονό. Η κόρη του, Τίφανι Τραμπ, έφερε πρόσφατα στον κόσμο ένα αγοράκι.

Παρότι, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στις συζητήσεις, αν συμμετείχαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν από την Ρωσία και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, οι δύο χώρες επέλεξαν η πρώτη συνάντηση να γίνει με πιο χαμηλόβαθμα στελέχη. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ήθελε να να συναντηθεί απευθείας με τον Ρώσο ηγέτη, ενώ η συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου θα ήταν ένα ακόμη κίνητρο για να γίνει η συνάντηση. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υπογραμμίσει στις δηλώσεις του ότι: «Όλοι είπαν ότι ο Πούτιν θα πήγαινε στις συνομιλίες όπως και ο Ζελένσκι. Αλλά είχα δηλώσει πώς αν δεν πάω, εγγυώμαι ότι ο Πούτιν δεν θα πάει. Και δεν μετέβη. Καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Θα το πετύχουμε, θα το καταφέρουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Πλήγμα σε δύο εμπορικά πλοία σε ουκρανικά λιμάνια

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο φορτηγά πλοία στα λιμάνια Οδησσού και Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, καθώς τα πλοία χρησιμοποιούνταν για εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με το Υπ. Άμυνας.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη Ρωσία

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα στο χωριό Κολόσκοβο της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

16 νεκροί σε επιθέσεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις με drones και πυραύλους σημειώθηκαν σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να δέχεται μαζική επίθεση. Ο πόλεμος συνεχίζεται με εκατέρωθεν πλήγματα που προκαλούν αυξανόμενα θύματα αμάχων.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο τη νύχτα, τρεις τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχους

Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα και drones προκάλεσαν πυρκαγιές σε δύο περιοχές του Κιέβου σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κλίτσκο. Τρεις τραυματίες αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση της πόλης.