ΓΔ: 2313.62 1.49% Τζίρος: 644.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Παπασταύρου πρόσωπο
Ο Σταύρος Παπασταύρου σε επαγγελματική συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη.

Η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της διμερούς σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Doug Burgum χαρακτήρισε στο Χ ως «εξαιρετική» τη συνάντησή του με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Σε σημερινή ανάρτηση του στο Χ (πρώην twitter), ο υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, Doug Burgum, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, ως «εξαιρετική» και τόνισε ότι η ενεργειακή συνεργασία «βρίσκεται στο επίκεντρο της διμερούς μας σχέσης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Burgum:

«Εξαιρετική συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου. Η ενεργειακή συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της διμερούς μας σχέσης και κρατά το κλειδί για ευημερία και ειρήνη!»

Το link της ανάρτησης: https://x.com/secretaryburgum/status/1922370438228828562?s=46

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η σημασία της ενεργειακής συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ των χωρών ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπό αυτό το πρίσμα, έγινε αναφορά στη σημασία του διαδρόμου IMEC και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως πύλη εισόδου προϊόντων από την Ινδία στην Ευρώπη μέσω του κάθετου διαδρόμου που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη.

«Ο υπουργός Doug Burgum και εγώ συμφωνούμε ότι η ενεργειακή συνεργασία μας είναι κομβική για την εθνική ασφάλεια των χώρων μας, καθώς και θεμέλιος λίθος για τη σταθερότητα και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιπλέον, ο κ. Burgum, ως Επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, χαιρέτισε την πρόταση του κ. Παπασταύρου για διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης των Υπουργών της Σύμπραξης για την Διατλαντική Συνεργασία στην Ενέργεια (P-TECC) τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η πρόταση έχει γίνει αποδεκτή την Παρασκευή 9 Μαΐου, από τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Chris Wright, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Παπασταύρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Κυρίαρχη επιλογή η παράδοση πετρελαίου στην Κούβα, λέει η πρόεδρος

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε πως η διακοπή παράδοσης πετρελαίου στην Κούβα αποτελεί κυρίαρχη απόφαση και δεν σχετίζεται με πιέσεις των ΗΠΑ, αποφεύγοντας να δηλώσει αν θα επαναληφθούν οι αποστολές.
Λάμπα και κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Πνίγουν τις μικρές επιχειρήσεις οι αυξήσεις στο ρεύμα

Η νέα αύξηση των χονδρικών τιμών ρεύματος εντείνει τα προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΒΕΑ ζητά άμεσα μέτρα στήριξης και σταθερό ενεργειακό πλαίσιο, τονίζοντας τον κίνδυνο για βιωσιμότητά τους.
Metlen Energy & Metals banner
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

METLEN: Νέα έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και Ιταλία

Η METLEN ανακοίνωσε νέες συμβάσεις και συνεργασίες σε έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε EPC για φωτοβολταϊκό 24,5 MW στην Ουαλία, στην Ιρλανδία προχωρά με φάσεις 65 MW στο Project Monvallet και στην Ιταλία υπέγραψε επταετή συμφωνία tolling για BESS 25 MW με στόχο λειτουργία το 2026.