ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταύρος Παπασταύρου πρόσωπο
Φώτο: SOOC

Η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της διμερούς σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Doug Burgum χαρακτήρισε στο Χ ως «εξαιρετική» τη συνάντησή του με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Σε σημερινή ανάρτηση του στο Χ (πρώην twitter), ο υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, Doug Burgum, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, ως «εξαιρετική» και τόνισε ότι η ενεργειακή συνεργασία «βρίσκεται στο επίκεντρο της διμερούς μας σχέσης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Burgum:

«Εξαιρετική συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου. Η ενεργειακή συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της διμερούς μας σχέσης και κρατά το κλειδί για ευημερία και ειρήνη!»

Το link της ανάρτησης: https://x.com/secretaryburgum/status/1922370438228828562?s=46

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η σημασία της ενεργειακής συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ των χωρών ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπό αυτό το πρίσμα, έγινε αναφορά στη σημασία του διαδρόμου IMEC και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως πύλη εισόδου προϊόντων από την Ινδία στην Ευρώπη μέσω του κάθετου διαδρόμου που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη.

«Ο υπουργός Doug Burgum και εγώ συμφωνούμε ότι η ενεργειακή συνεργασία μας είναι κομβική για την εθνική ασφάλεια των χώρων μας, καθώς και θεμέλιος λίθος για τη σταθερότητα και την ευημερία της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιπλέον, ο κ. Burgum, ως Επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, χαιρέτισε την πρόταση του κ. Παπασταύρου για διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης των Υπουργών της Σύμπραξης για την Διατλαντική Συνεργασία στην Ενέργεια (P-TECC) τον Νοέμβριο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η πρόταση έχει γίνει αποδεκτή την Παρασκευή 9 Μαΐου, από τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Chris Wright, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Παπασταύρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να προχωρήσει, όχι μόνο επικοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως μετά την εισβολή του Πούτιν χάθηκαν ευκαιρίες για ενίσχυση της αλληλεγγύης στα σύνορα ΕΕ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με ΕΕ και ΗΠΑ για Τουρκία.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Κλειδιά για την ανάπτυξη ναυτιλία, λιμάνια, ναυπηγεία, ενέργεια

Ο Β. Κικίλιας τόνισε στο Athens Defence Conference τη στρατηγική σημασία λιμένων, ναυπηγείων και ενεργειακών υποδομών για την οικονομική και γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, προβάλλοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Γιατί οι μειώσεις τιμών ξεκινούν από Σεπτέμβριο;

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει τη συμφωνία για μείωση τιμών σε βασικά αγαθά από Σεπτέμβριο, αλλά εκφράζει απορία για την καθυστέρηση, ζητώντας άμεσες πολιτικές στήριξης επιχειρήσεων και αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Κομβική η συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας και η ανάπτυξη IMEC

Συνάντηση είχαν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Εμπορίου Ινδίας στο ΥΠΕΝ, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία στην ενέργεια, τον διάδρομο IMEC και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ελλείψεις καυσίμων μετά από ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές περιοχές

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων από την Κριμαία και τη νότια Ρωσία έως και τη Μόσχα, με αυστηρούς περιορισμούς στην αγορά καυσίμων, κλειστά πρατήρια και μεγάλες ουρές σε πολλές περιοχές.