ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 18:59:42
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Μακρόν: Να γίνουν άμεσες συνομιλίες Κιέβου - Μόσχας για εκεχειρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας, εντός της 30ήμερης εκεχειρίας που προτείνουν Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ουκρανοί, όπως ανέφερε σε συνέντευξη στα TF1 και LCI.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή «άμεσων διαπραγματεύσεων» μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο της εκεχειρίας 30 ημερών που προτείνουν στη Μόσχα οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και LCI.

Σε περίπτωση εκεχειρίας 30 ημερών, «ξεκινάμε άμεσες συνομιλίες Ουκρανίας- Ρωσίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε», δήλωσε ο Μακρόν στη συνέντευξη αυτή που πραγματοποιήθηκε στο τρένο με το οποίο έφτασε σήμερα στο Κίεβο.

Αν η Μόσχα δεν δεχθεί την εκεχειρία, «θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις (...) πολύ πιο σκληρές», προειδοποίησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν από Κίνα: Διατήρηση στήριξης στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσία

Από το Πεκίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε διατήρηση της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυση της πίεσης στη ρωσική οικονομία και στενή συνεργασία Ευρωπαίων–Αμερικανών, εκφράζοντας ανησυχίες για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στήριξη Ουκρανίας και ενότητα ΗΠΑ-ΕΕ ζητά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε επίσκεψή του στην Κίνα, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της στήριξης προς την Ουκρανία, ενίσχυσης της πίεσης στη ρωσική οικονομία και διατήρησης της ενότητας Ευρωπαίων και Αμερικανών απέναντι στη Μόσχα.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ρωσία δεν πρέπει να περιμένει «ευρωπαϊκή κόπωση» για Ουκρανία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία σε στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και ότι η Ευρώπη δεν θα κουραστεί να στέκεται δίπλα της. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για τα Rafale.