ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Βατικανό: Λευκός καπνός από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα

Λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα ανακοινώνει την εκλογή νέου πάπα. Νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Αμερικανός καρδινάλιος Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοσ.

Λευκός καπνός υψώθηκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα, κάτι που σημαίνει ότι εκλέχθηκε νέος πάπας από τους 133 καρδινάλιους εκλέκτορες.

Νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Αμερικανός καρδινάλιος Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ 69 ετών, με καταγωγή από το Σικάγο.

Ο νέος πάπας, που δεν συγκαταλέγεται στους συντηρητικούς, επέλεξε το όνομα «Λέων 14ος».

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός εκλέγεται πάπας.

Έως τώρα ο Πρέβοστ ήταν υπεύθυνος του "υπουργείου" του Βατικανού για το σύνολο του καθολικού κλήρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιο Φως κερί τελετή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερό Σκήνωμα Αγ. Γεωργίου & εγκαίνια νέου ναού στο Ιωνικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Σήμερα στις 17:00 μεταφέρεται το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου στον νέο ναό του στο Ιωνικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσουν τα θυρανοίξια και πανηγυρικός εσπερινός από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Συνάντηση Χαμενεΐ με τον επικεφαλής της ανώτατης αρχής ασφαλείας

Ο αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, που είχε καιρό να εμφανιστεί δημόσια, συνάντησε τον Μοχσέν Ρεζαΐ. Συζήτησαν για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και τη διπλωματία με γειτονικές χώρες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις συλλήψεις για επίθεση σε εκκλησία στην Ιορδανία

Οι αρχές της Ιορδανίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους για την πολύνεκρη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Χαμούντ, με 9 νεκρούς και 25 τραυματίες. Οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Tραμπ αγωνιά για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Ο Τραμπ επιχειρεί να συσπειρώσει τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει εκλογών με οικονομικές υποσχέσεις και έμφαση σε θρησκευτικά και ταυτότητας ζητήματα. Υπόσχεται 5.000 δολάρια ανά πολίτη και 250 εκατ. για 5.000 νοσηλευτές σε δομές ηλικιωμένων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για Μονή Σινά, διασφαλίζει τον χαρακτήρα της

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ιστορική τομή» τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη Μονή Σινά, διασφαλίζοντας τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Έδωσε συγχαρητήρια και τόνισε το ενωτικό μήνυμα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: Η επέτειος 35 ετών Πατριαρχίας Βαρθολομαίου και η σημασία της

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τίμησε τα 35 χρόνια διακονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τονίζοντας την πνευματική, πολιτιστική συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης και του Ελληνισμού.