ΓΔ: 2102.43 0.90% Τζίρος: 106.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:34
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: Το Κίεβο να βασίζεται στην Ε.Ε. για να διαπραγματευτεί

«Η Ευρώπη θα υποστηρίζει πάντα την Ουκρανία στην επιδίωξή της για ειρήνη», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν στο κοινωνικό δίκτυο Χ μετά τη συνομιλία με τον Ζελένσκι στο περιθώριο της τελετής πένθους για τον Πάπα Φραγκίσκο.

To Κίεβο μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Ρώμη, μετέδωσε το Reuters.

«Η Ευρώπη θα υποστηρίζει πάντα την Ουκρανία στην επιδίωξή της για ειρήνη», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν στο κοινωνικό δίκτυο Χ μετά τη συνομιλία με τον Ζελένσκι στο περιθώριο της τελετής πένθους για τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα για πρώτη φορά μετά τη διαμάχη για το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Η ΕΕ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο για τα ρωσικά assets

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι κάθε απόφαση της ΕΕ για αξιοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο. Η ΕΕ αναζητά τρόπους στήριξης της άμυνας της Ουκρανίας.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Η ουκρανική πρόταση για δάνειο και αποζημιώσεις είναι παραίσθηση

Η Ρωσία χαρακτήρισε ψευδαίσθηση την πρόταση της ΕΕ για χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας και προειδοποίησε για σκληρή απάντηση, σύμφωνα με τη δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα.
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο καλεί την ΕΕ να μοιραστεί ρίσκο με ρωσικά παγωμένα περιουσιακά

Ο Βέλγος πρωθυπουργός ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ εγγυήσεις για δίκαιη μοιρασιά των κινδύνων αν χρησιμοποιηθούν παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ώστε να δοθούν δάνεια στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι το Βέλγιο δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος μόνο του.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Διχασμός στην ΕΕ για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία υπέρ Ουκρανίας

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, σημείο τριβής θα είναι η αξιοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη στήριξη της Ουκρανίας, ζήτημα που διχάζει τα κράτη μέλη εδώ και καιρό.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Την επόμενη εβδομάδα η Φθινοπωρινή Σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στη Δ' Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (29/9-3/10/2025), θα συζητηθούν κρίσιμα διεθνή θέματα, ενώ θα εκλεγεί ο Γεν. Γραμματέας και θα απονεμηθεί το βραβείο Václav Havel 2025.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Πρόταση για δάνειο στην Ουκρανία από δεσμευμένα ρωσικά assets

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς προτείνει η ΕΕ να δώσει άτοκο δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, αξιοποιώντας «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, με εγγυήσεις των κρατών-μελών, ώστε να ενισχυθεί η άμυνά της και να αυξηθεί το κόστος για τη Ρωσία.