ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό oμόλογό του

Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ και Μάικλ Φόλκεντερ.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Μάικλ Φόλκεντερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και στην οποία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ και η κοινή επιδίωξη εμβάθυνσής τους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας μας για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και των data centers.

Ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν μπορούν να έχουν νικητές και εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή λύση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέδειξε, στη συνέχεια, τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι είναι μία από τις πρώτες συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών με ομολόγους του, ενδεικτικό του άριστου κλίματος των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως από ΕΕ για ενεργειακές επενδύσεις 1 δισ. μόνο στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό αίτημα για διεύρυνση της εθνικής ρήτρας διαφυγής, επιτρέποντας επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2028 για ενεργειακή ανθεκτικότητα, εκτός του ορίου αύξησης δημοσιονομικών δαπανών.
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Millennium επιλέγει Αθήνα, ενισχύοντας το ελληνικό δυναμικό

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της παρουσίας της Millennium στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι αναδεικνύει τη δυναμική της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού και χρηματοοικονομικού προορισμού.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεμινάριο για την είσοδο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η ΓΔΑΕΕ διοργανώνουν σεμινάριο για την πρόσβαση των ελληνικών αμυντικών εταιρειών στην αγορά των ΗΠΑ, παρέχοντας πρακτική καθοδήγηση και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίλφοϊλ: Η Μύκονος σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, εξήρε μέσω «Χ» το ρόλο της Μυκόνου στον τουρισμό και υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Με τον δήμαρχο Μυκόνου συζήτησαν για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.
Κυριάκος Πιερρακάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 800 εκατ. ευρώ

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ και νέο πακέτο μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, με παρεμβάσεις για στέγη, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος.
περίπτερο ONEX έκθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ ONEX – Hanwha για ναυπηγικά έργα και ενέργεια

Την Τετάρτη υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ONEX και Hanwha Power Systems στο αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία Γεραπετρίτη και Ρήγα, εστιάζοντας σε ναυπηγική και ενεργειακή ασφάλεια.