ΓΔ: 2190.7 -0.45% Τζίρος: 7.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:43
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει σε συνέντευξη με φόντο την ουκρανική σημαία.

Ο Ζελένσκι καταγγέλει νέα ρωσική παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός

«Από την αρχή της ημέρας, υπήρξαν συνολικά 46 ρωσικές επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις και 901 περιπτώσεις βομβαρδισμού», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σε νέες κατηγορίες για ρωσική παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X ενώ προέβη και σε νέο κάλεσμα για εκεχειρία 30 ημερών. Ειδικότερα, αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Έκθεση του Αρχιστράτηγου Σίρκσι από τις 4:00 μ.μ. της ημέρας του Πάσχα:

Δυστυχώς, η τάση αύξησης της χρήσης βαρέων όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζεται. Από την αρχή της ημέρας μέχρι τις 4:00 μ.μ., υπήρξαν συνολικά 46 ρωσικές επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις και 901 περιπτώσεις βομβαρδισμού, εκ των οποίων οι 448 αφορούσαν βαρύ οπλισμό. Έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερες από 400 περιπτώσεις χρήσης drones από τους Ρώσους.

Το υψηλότερο επίπεδο ρωσικής πολεμικής δραστηριότητας αυτό το Πάσχα είναι στην κατεύθυνση Ποκρόφσκ. Τα λόγια του Πούτιν για 'κατάπαυση του πυρός'' έχουν επίσης αποδειχθεί κενά στην περιοχή του Κουρσκ, στην κατεύθυνση του Σιβερσκ και σε άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Στην κατεύθυνση Τορέτσκ, τα στρατεύματά μας δυστυχώς έπεσαν σε ρωσική ενέδρα. Κάποιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Οι Ρώσοι στρατιώτες που ευθύνονται για αυτό θα εξοντωθούν.

Ο ουκρανικός στρατός ενεργεί - και θα συνεχίσει να ενεργεί - με πλήρως συμμετρικό τρόπο. Αυτό το Πάσχα έδειξε ξεκάθαρα ότι η μόνη πηγή αυτού του πολέμου, και ο λόγος που παρατείνεται, είναι η Ρωσία.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς την ειρήνη και μια πλήρη, άνευ όρων και ειλικρινή κατάπαυση του πυρός που θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες - αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από τη Ρωσία σε αυτό μέχρι στιγμής. Η κατάσταση στο μέτωπο δείχνει ότι η πίεση προς τη Μόσχα και η πραγματική εποπτεία των ενεργειών των κατοχικών δυνάμεων είναι απαραίτητες για την επίτευξη της εκεχειρίας.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Οδησσός: 18 τραυματίες από νυχτερινή επίθεση ρωσικών drone

Ρωσικά drone έπληξαν ξανά τη νύχτα την Οδησσό, τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 άτομα και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες. Οι επιθέσεις προκάλεσαν πυρκαγιές, ενώ η Οδησσός έχει γίνει συχνός στόχος από την έναρξη του πολέμου.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ για Ιράν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Πούτιν και Τραμπ, συζητώντας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους τρόπους επίλυσης, ενώ ο Πούτιν πρότεινε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανικό χτύπημα σε λεωφορείο στο Μπέλγκοροντ

Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός ουκρανικού πλήγματος σε μίνι λεωφορείο στο χωριό Βοζνεσένοφκα, στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
ουκρανική σημαία σε σιτάρι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο με ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από το Ισραήλ να κατασχέσει το πλοίο Panormitis, το οποίο φέρεται να μεταφέρει σιτηρά που εξήχθησαν παράνομα από κατεχόμενα από τη Ρωσία ουκρανικά εδάφη προς τη Χάιφα, εντείνοντας τις διπλωματικές εντάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, πλήγμα της Ουκρανίας σε δεξαμενόπλοιο

Ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κατέλαβαν δύο χωριά με το όνομα Νοβοντμίτριβκα στις περιφέρειες Σούμι και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την πληροφορία.