ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, με φόντο την ιταλική σημαία.

Συγγνώμη ζήτησε η μεταφράστρια της Μελόνι για λάθος της στο Λευκό Οίκο

«Αυτό που συνέβη είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν μεταφραστή - είναι τρομερά ντροπιαστικό», είπε η Βαλεντίνα Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας. «Corriere della Sera».

Η μεταφράστρια της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε δημόσια συγγνώμη αφού προφανώς δυσκολεύτηκε να μεταφράσει κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το DPA.

«Αυτό που συνέβη είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν μεταφραστή - είναι τρομερά ντροπιαστικό», είπε η Βαλεντίνα Μαγιολίνι-Ροτμπάχερ στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας. «Corriere della Sera».

Αφού παρατήρησε ότι ο μεταφραστής της δυσκολευόταν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός μετέφρασε η ίδια τα σχόλιά της στα αγγλικά.

«Η Μελόνι είχε δίκιο που με διέκοψε. Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση και κάθε λέξη είχε μεγάλο βάρος», είπε ο Μαϊολίνι-Ροτμπάχερ. «Ευτυχώς δεν είπα τίποτα ανόητο», πρόσθεσε.

Η μεταφράστρια σημείωσε ότι ήταν η πρώτη της φορά στον Λευκό Οίκο, ότι δεν έλαβε καμία βοήθεια και ότι ήταν πολύ θορυβώδες. Ο Τραμπ της απευθύνθηκε επίσης με τα λόγια: «Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ...»

Σύμφωνα με την Μαγιολίνι, όλα αυτά μάλλον τη μπέρδεψαν.

Στις διεθνείς συναντήσεις συνήθως συμμετέχουν διερμηνείς, καθώς οι πολιτικοί ηγέτες προτιμούν να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα κατά τις δημόσιες εμφανίσεις, ακόμη και όταν, όπως η Μελόνι, μιλούν καλά αγγλικά, σημειώνει το DPA.

Η μεταφράστρια αυτή είναι μια πολύ έμπειρη μεταφράστρια και έχει εργαστεί σε πολλές συνόδους κορυφής, πρόσθεσε το πρακτορείο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ιταλία δεν μας στήριξε όταν τη χρειαζόμασταν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ιταλία δεν στήριξε τις ΗΠΑ όταν χρειάστηκαν βοήθεια, σχολιάζοντας την αποστολή ιταλικού ναρκαλιευτικού στα Στενά του Ορμούζ, ενώ εξετάζει μείωση Αμερικανών στρατιωτών σε ιταλικές βάσεις.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Θετική η συνάντηση με Ρούμπιο, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτήρισε θετική τη συνάντησή του με τον Μάρκο Ρούμπιο, τόνισε τη σημασία της δυτικής ενότητας, στηρίζει πρωτοβουλίες για κατάπαυση πυρός στο Ιράν και υπογράμμισε τον ρόλο της Ιταλίας σε Ορμούζ και Λίβανο.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό-ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για τη στάση του στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους Καθολικούς. Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει τον πάπα στο Βατικανό για αποκλιμάκωση της έντασης.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο στις 6-8 Μαΐου σε Ιταλία και Βατικανό μετά τις εντάσεις με πάπα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφτεί τη Ρώμη για να ενισχύσει τους δεσμούς με Ιταλία και Βατικανό, με θέματα στη Μεσόγειο και τη στρατηγική συνεργασία, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πάπα Λέοντα ΙΔ' την Πέμπτη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από Ιταλία και Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία, επικρίνοντας τις δύο χώρες για την έλλειψη στήριξης στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι από Κύπρο: Προτεραιότητα η ενέργεια, σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο με ενίσχυση του ευρωπαϊκού πυλώνα. Ζήτησε προληπτικά μέτρα για ενεργειακές κρίσεις και εξέφρασε λογική στη συζήτηση για χαλάρωση κανόνων κρατικών ενισχύσεων.