ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία του Ιράν

Το Ιράν ξεκίνησε νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ

Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών στην πρεσβεία του Ομάν στη Ρώμη και στοχεύουν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου τους, που πραγματοποιήθηκε στο Ομάν την περασμένη εβδομάδα.

Ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το ταχέως αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας ξεκίνησε στη Ρώμη, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών στην πρεσβεία του Ομάν στη Ρώμη και στοχεύουν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου τους, που πραγματοποιήθηκε στο Ομάν την περασμένη εβδομάδα.

Διαμεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Μπαντρ αλ Μπουσάιντι. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στίβ Γουίτκοφ και της ιρανικής αντιπροσωπείας ο υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi .

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Υπ. Άμυνας ΗΠΑ με Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν

Ο Υπ. Άμυνας ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ συναντήθηκε με τον Νετανιάχου στο Ισραήλ για το Ιράν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν σχολίασαν περαιτέρω. Ο Χέγκσεθ επισκέφθηκε αμερικανούς στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: ΗΠΑ υπεύθυνες για αστάθεια στον Περσικό, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ανασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και κάλεσε σε διπλωματική επίλυση των θεμάτων, ζητώντας περιφερειακή συμφωνία ασφάλειας χωρίς ξένες δυνάμεις.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καλεί τις ΗΠΑ να δεχτούν τους όρους της για το Ορμούζ

Το Ιράν διατηρεί την πρότασή του προς τις ΗΠΑ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά μέρες, όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Αραγτσί, καλώντας την Ουάσινγκτον να ανταποκριθεί στους όρους που έχουν τεθεί.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για πρόκληση λαϊκής οργής μέσω αποκλεισμού

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω του ναυτικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι η χώρα του ζει τη δυσκολότερη περίοδο από το 1979 λόγω πολέμου και οικονομικής πίεσης.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για χρήση της "μητέρας όλων των βομβών" κατά του Ιράν

Οι ΗΠΑ έχουν σχέδια βομβαρδισμών με τη «μητέρα όλων των βομβών» κατά ιρανικών στόχων αν το διατάξει ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. Η χρήση της ενδέχεται να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.