ΓΔ: 2044.13 0.50% Τζίρος: 90.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:33
Λογότυπο TikTok κινητό
Φωτο: Shutterstock

Το Παρίσι προσέφυγε στην Koμισιόν κατά τάσης που κυριαρχεί στο TikTok

Η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και στη γαλλική ρυθμιστική αρχή ΜΜΕ για το θέμα της τάσης "Skinnytok".

Η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Γαλλίας Κλαρά Σαπάζ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και στη γαλλική ρυθμιστική αρχή ΜΜΕ για το θέμα της τάσης "Skinnytok", που προκρίνει την ακραία αδυναμία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

«Το Skinnytok, μια τάση που προωθεί την ακραία ισχνότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απαράδεκτο», έγραψε η υπουργός σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο LinkedIn, επιβεβαιώνοντας πως προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Ρυθμιστική Αρχή Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Επικοινωνίας (Arcom).

«Καθιστώ την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο μία από τις προτεραιότητές της δράσης μου», συμπλήρωσε η ίδια σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψει «οι πλατφόρμες να αποφεύγουν τις ευθύνες τους».

Η Arcom ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «έχει ήδη επιληφθεί του θέματος δεδομένου του κινδύνου για τη δημόσια υγεία που θα μπορούσε να θέσει αυτό το φαινόμενο». Η αρχή είπε επίσης πως θέλει «να συγκεντρώσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτόν τον κίνδυνο στη Γαλλία» και να «ενημερωθεί για τα μέτρα που εφαρμόζει το TikTok προκειμένου να αντιμετωπίσει» το θέμα.

Σε επικοινωνία με το AFP, το TikTok δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί. Σε αυτό το δίκτυο, η λέξη-κλειδί ''skinny'' (ισχνός, λιπόσαρκος) συνδεόταν με περισσότερες από 500.000 δημοσιεύσεις σήμερα το μεσημέρι ώρα Γαλλίας.

Αυτά τα βίντεο, στα οποία πρωταγωνιστούν κυρίως νεαρές γυναίκες, περιλαμβάνουν συμβουλές για να χάσει κανείς βάρος.

Η πλατφόρμα έχει αναρτήσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα, υπό τη μορφή ενός μπάνερ πάνω από τις σχετικές δημοσιεύσεις, το οποίο μεταφέρει τους χρήστες σε σελίδα με πηγές που σχετίζονται με διατροφικές διαταραχές.

Στις αρχές Μαρτίου, οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν τη σύσταση μιας ερευνητικής επιτροπής σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις του TikTok στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους.

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ιδιοκτησίας της Meta, η αναζήτηση της λέξης κλειδί "skinny" μεταφέρει απευθείας τον χρήστη σε μια σελίδα παροχής βοήθειας, η οποία μπορεί να παρακαμφθεί, για να υπάρξει πρόσβαση στις δημοσιεύσεις.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Την βοήθεια των social media ζητά ο Μακρόν για τις ταραχές στη Γαλλία

Να συνεργαστούν με τις γαλλικές Αρχές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος καθώς συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές στη χώρα μετά τον θάνατο εφήβου από σφαίρα αστυνομικού.
Λογότυπο TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλοκάρει το TikTok και η Γαλλία από τα τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

Κλιμακώνεται ο πόλεμος της ΕΕ κατά της κινεζικής εφαρμογής, με στόχο την διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του TikTok, με την υποψία ότι δεν εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες ελέγχου.
Μπασάρ αλ-Άσαντ συνομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ

Νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ εκδόθηκε στο Παρίσι για τις χημικές επιθέσεις του 2013, ανεβάζοντας σε τρία τα εντάλματα από τη γαλλική δικαιοσύνη. Το προηγούμενο ένταλμα είχε ακυρωθεί λόγω ασυλίας.
Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απελαθείς μετανάστης πέρασε ξανά τη Μάγχη προς αγγλικές ακτές

Ένας από τους πρώτους μετανάστες που απελάθηκε από τη Βρετανία στη Γαλλία βάσει της συμφωνίας "ένας μέσα, ένας έξω" επέστρεψε στη Βρετανία με πλοιάριο και θα απελαθεί ξανά. Από τις αρχές του έτους σχεδόν 37.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία διασχίζοντας τη Μάγχη.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τρεις κρατούμενοι ανακρίνονται για απειλές κατά του Σαρκοζί

Τρεις κρατούμενοι της φυλακής Λα Σαντέ ανακρίθηκαν επειδή φέρονται να απείλησαν τον Νικολά Σαρκοζί κατά την είσοδό του στη φυλακή, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δημοσιεύματα γαλλικών μέσων.