ΓΔ: 2592.04 -0.43% Τζίρος: 63.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:38
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Το Κίεβο παρέλαβε τις σωρούς άλλων 909 νεκρών Ουκρανών στρατιωτών

Το ουκρανικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τους αιχμαλώτους πολέμου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τη Ρωσία τα πτώματα 909 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Σούμι και Χάρκοβο.

Η Ουκρανία και η Ρωσία πραγματοποίησαν νέα ανταλλαγή πτωμάτων στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο, σύμφωνα με το DPA.

Το ουκρανικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τους αιχμαλώτους πολέμου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τη Ρωσία τα πτώματα 909 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Σούμι και Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία.

Ορισμένα πτώματα παρελήφθησαν από νεκροτομεία στη Ρωσία μετά την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων πρόσφατα από τη συνοριακή ρωσική περιοχή Κουρσκ.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σε αντάλλαγμα για τα λείψανα των Ουκρανών στρατιωτών που παραδόθηκαν, η Μόσχα παρέλαβε 41 πτώματα.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αφήσουν τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών στο πεδίο της μάχης καθώς υποχωρούσαν από τμήματα της πρώτης γραμμής.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη φορά χωρίς ρωσικά πλήγματα σε ουκρανική ενέργεια μετά τη «εκεχειρία» Τραμπ

Για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση Τραμπ για «ενεργειακή εκεχειρία», η Ρωσία δεν έπληξε ουκρανικούς ενεργειακούς στόχους, αλλά βομβάρδισε δίκτυα συγκοινωνίας. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι επαφές συνεχίζονται χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θέλει ενεργειακή εκεχειρία μετά τις νέες επιθέσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται εκεχειρία της Δύσης για τις ενεργειακές επιθέσεις, καθώς σήμερα χτυπήθηκαν έξι ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει μεγαλύτερα έσοδα για τον πόλεμο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.