ΓΔ: 2043.76 0.95% Τζίρος: 65.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:23:34
Φωτο: SAS Tech

Drones οπτικών ινών με βεληνεκές 20 χλμ. χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι το έγραψε αυτό στο Facebook μετά από ένα μήνα δοκιμών σε εργαστήριο αφιερωμένο στην ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (VSU) χρησιμοποιούν ήδη drones οπτικών ινών με βεληνεκές 20 χιλιομέτρων και νέα μέσα ραδιοηλεκτρονικού πολέμου στο μέτωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ανώτατος Διοικητής τους Στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, σύμφωνα με την Ukrinform .

Ο Σίρσκι το έγραψε αυτό στο Facebook μετά από ένα μήνα δοκιμών σε εργαστήριο αφιερωμένο στην ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων.

Τα drones  είναι σημαντικά στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Οι αυτόνομες τεχνολογίες παίζουν βασικό ρόλο στον σύγχρονο πόλεμο. Με τη βοήθειά τους, οι αμυντικές δυνάμεις καταστρέφουν πλέον αποτελεσματικά τον εχθρό και τον εξοπλισμό του, με το μερίδιο τους σχεδόν ίσο με αυτό της ζημιάς που προκαλεί το πυροβολικό. Και το πιο σημαντικό, αυξάνοντας τον ρόλο των drones στο πεδίο της μάχης, σώζουμε τις ζωές των στρατιωτών μας», σχολίασε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό, διάφοροι τύποι ουκρανικών αυτόνομων οπλικών συστημάτων κατέστρεψαν περισσότερους από 77 εχθρικούς στόχους τον περασμένο μήνα - 10 τοις εκατό περισσότεροι από τον προηγούμενο μήνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν 193 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 193 ουκρανικά drones τη νύχτα, 34 στη Μόσχα και 47 στο Μπριάνσκ, όπου ένα drone χτύπησε λεωφορείο, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πέντε, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.
Ζελένσκι και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι καλεί Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Τραμπ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον Πούτιν, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος «δεν είναι ισχυρότερος από τη Χαμάς», σε συνέντευξη στο NBC. Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να τερματίσει τους πολέμους αν εκλεγεί.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η εκεχειρία στη Γάζα προσφέρει ελπίδα και για την Ουκρανία

Ο Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι η κατάπαυση πυρός στη Γάζα υπό τον Τραμπ δίνει ελπίδα και για την ειρήνη στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως η διεθνής ηγεσία μπορεί να συμβάλει θετικά και στη σύγκρουση με τη Μόσχα.
Σημαίες Ρωσίας Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Ρωσία μετέφερε στην Τεχεράνη ότι το Ισραήλ δεν θέλει πόλεμο

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι μέσω Ρωσίας έλαβε μήνυμα πως το Ισραήλ, μετά τον πόλεμο των 12 ημερών τον Ιούνιο, δεν επιθυμεί νέα σύγκρουση με το Ιράν. Το μήνυμα προήλθε από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου.