ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτική εκδήλωση με φόντο την αμερικανική σημαία.

Αιφνιδιαστική καθαίρεση της διοίκησης της NSA από τον Ντ. Τραμπ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια πίσω από τις απομακρύνσεις των δύο στελεχών. Τη διοίκηση της NSA και της Διοίκησης Κυβερνοχώρου αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο υποστράτηγος Γ. Χάρτμαν.

Η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στην αιφνιδιαστική απομάκρυνση του διευθυντή και της αναπληρώτριάς του από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), τον βασικό πυλώνα των αμερικανικών κυβερνο-πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN που επικαλείται μέλη του Κογκρέσου και πρώην αξιωματούχους.

Η αποπομπή του στρατηγού Τίμοθι Χιου, ο οποίος ηγείτο τόσο της NSA όσο και της Διοίκησης Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ – της στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο – συνιστά σοβαρή ανατροπή στο εσωτερικό της αμερικανικής κοινότητας πληροφοριών. Παράλληλα, απομακρύνθηκε και η αναπληρώτριά του στην NSA, Γουέντι Νομπλ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια πίσω από τις απομακρύνσεις των δύο στελεχών. Τη διοίκηση της NSA και της Διοίκησης Κυβερνοχώρου αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο υποστράτηγος Γ. Χάρτμαν, έμπειρος αξιωματικός και μέχρι πρότινος αναπληρωτής στη Διοίκηση Κυβερνοχώρου.

Η είδηση έρχεται στον απόηχο της απόλυσης αρκετών στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Σύμφωνα με το CNN, η απομάκρυνση έγινε μετά από παρέμβαση της ακροδεξιάς ακτιβίστριας Laura Loomer, η οποία, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Τραμπ την Τετάρτη, τον παρότρυνε να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις προσώπων που – κατά την άποψή της – δεν του ήταν πιστά. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν τα δύο γεγονότα σχετίζονται άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ επιτίθεται σε γυναίκα δημοσιογράφο και New York Times για άρθρο για την ηλικία του

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τους New York Times «εχθρό του λαού» και εξαπέλυσε επίθεση στην δημοσιογράφο Κέιτι Ρότζερς, με αφορμή άρθρο για την ηλικία του, κάνοντας υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνισή της και το έργο της.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η παραίτηση Γκριν αποκαλύπτει ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν παραιτήθηκε από το Κογκρέσο, κατακρίνοντας τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους για προδοσία στους ψηφοφόρους. Ο Τραμπ αντέδρασε αποκηρύσσοντάς την δημοσίως, εντείνοντας τη ρήξη στο κόμμα.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός αναβρασμός και ρωσικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Παρά τις εντατικές διπλωματικές κινήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία, ρωσικά πλήγματα συνέχισαν στη Ζαπορίζια, τραυματίζοντας 19 άτομα και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης σε 12 σημεία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοκρατικοί: Ο Τραμπ «εργαλειοποιεί» το FBI μετά από έρευνα σε βάρος τους

Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ πως χρησιμοποιεί το FBI για να εκφοβίσει την αντιπολίτευση, μετά από έρευνα εις βάρος τους επειδή κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις να μην υπακούν σε παράνομες εντολές, διαμηνύοντας πως δεν θα εκφοβηθούν.
Στιβ Γουίτκοφ σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γουίτκοφ στη Μόσχα για ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία

Απεσταλμένοι του Τραμπ, μεταξύ τους ο Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψουν στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες για πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να εμφανίζεται διαλλακτική, προκαλώντας ανησυχίες για τις προθέσεις των ΗΠΑ.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ειδικός απεσταλμένος Γουίτκοφ θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα

Ο απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ενδέχεται να συμμετάσχει και ο Τζάρεντ Κούσνερ, δήλωσε ο Τραμπ.