ΓΔ: 2646.66 -1.14% Τζίρος: 47.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:37
Εγκαταστάσεις Volkswagen
Ο εξωτερικός χώρος αντιπροσωπείας Volkswagen με οχήματα και το επίσημο λογότυπο στο προσκήνιο.

Δεν σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της Volkswagen η Porsche Automobil

Αυτό ανακοίνωσε η Porsche Automobil σε ανακοίνωσή της μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η εταιρεία χαρτοφυλακίου των οικογενειών Porsche και Piech διερευνά μια πιθανή μείωση του μεριδίου της στη Volkswagen, μετέδωσε το DPA.

Δεν σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές του ομίλου Volkswagen, στον οποίο είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος. Η γερμανική εταιρεία συμμετοχών Porsche Automobil Holding SE. Αυτό ανακοίνωσε η Porsche Automobil σε ανακοίνωσή της μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η εταιρεία χαρτοφυλακίου των οικογενειών Porsche και Piech διερευνά μια πιθανή μείωση του μεριδίου της στη Volkswagen, μετέδωσε το DPA.

Η Bild ανέφερε νωρίτερα ότι οι οικογένειες Porsche και Piech σκέφτονται να πουλήσουν τις μετοχές τους στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Η Porsche Automobili είπε ότι επί του παρόντος δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την πώληση μετοχών της Volkswagen, ούτε υπήρξαν πέρυσι.

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις με επενδυτές σχετικά με την πώληση των μετοχών της Volkswagen», είπε η εταιρεία χαρτοφυλακίου, προσθέτοντας ότι τέτοια σχέδια θα αποτυπωθούν στις εκθέσεις της εταιρείας.

Η Porsche δεσμεύεται στον ρόλο της ως μακροπρόθεσμα προσανατολισμένος μέτοχος της Volkswagen και είναι σίγουρη για τις δυνατότητες του Ομίλου Volkswagen για δημιουργία αξίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο «βλέπει» ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τα drones στη Λειψία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί επίθεση από τη Μόσχα το περιστατικό με τα οπλισμένα drones στη Λειψία και ετοιμάζει συντονισμένη αντίδραση με την ΕΕ. Η υπόθεση ερευνάται ως προετοιμασία σοβαρής πράξης βίας κατά του κράτους.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Όχι επιστροφή στην κανονικότητα με Ρωσία στη G20

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Λαρς Κλινγκμπάιλ τόνισε πως δεν υφίσταται επιστροφή στην κανονικότητα με τη Ρωσία, παρά τη συμμετοχή της στη σύνοδο της G20, και χαρακτήρισε ανησυχητική την υποδοχή του Ρώσου ΥΠΟΙΚ Αντόν Σιλουάνοφ.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο δέχεται τεχνική αποστολή Ταλιμπάν για απελάσεις

Η Γερμανία επέτρεψε τεχνική αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν για να ενισχύσει την υποστήριξη στις αφγανικές πρεσβείες και να επιταχύνει τις απελάσεις Αφγανών, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή αφορά μόνο τεχνικά ζητήματα.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νέο άλμα πληθωρισμού λόγω Μέσης Ανατολής και ξηρασίας

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Αύγουστο αυξήθηκε στο 2,9%, με σημαντική άνοδο στις τιμές ενέργειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκε κατά 33,6% και τα καύσιμα στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία κατά 2,6% από τον Ιούλιο.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο ελκυστική μετά το δημοψήφισμα Ισλανδίας

Ο γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε απογοητευμένος από το «όχι» των Ισλανδών στην επανέναρξη διαπραγματεύσεων για την ΕΕ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για νέα μέλη. Το δημοψήφισμα κρίθηκε οριακά.