ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 02:12:16
Μπέρμποκ

Γερμανία: Η Μπέρμποκ δεν θα διεκδικήσει ηγετική θέση στο κόμμα της

Στην σχετική επιστολή της υπουργός Εξωτερικών, γράφει ότι «για προσωπικούς λόγους» αποφάσισε να κάνει «ένα βήμα μακριά από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας»

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων και την τοπική οργάνωση της εκλογικής της περιφέρειας στο Πότσνταμ του Βραδεμβούργου ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει νέα ηγετική θέση στο κόμμα ή σε κάποια κοινοβουλευτική επιτροπή. Θα παραμείνει ωστόσο βουλευτής.

Στην σχετική επιστολή της, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel, η κυρία Μπέρμποκ γράφει ότι «για προσωπικούς λόγους» αποφάσισε να κάνει «ένα βήμα μακριά από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας» και να μην θέσει υποψηφιότητα για την θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων. Μέχρι τώρα θεωρείτο βέβαιο ότι η υπουργός Εξωτερικών θα αντικαθιστούσε την Μπρίτα Χάσελμαν στην ηγεσία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, εκπροσωπώντας την πτέρυγα των «ρεαλιστών» (Realos).

Στην επιστολή της η Αναλένα Μπέρμποκ εξηγεί ακόμη ότι περίμενε μέχρι και τις κρατιδιακές εκλογές στο Αμβούργο, οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, και ότι «έπειτα από χρόνια στις μεγάλες ταχύτητες» θέλει τώρα να περάσει ένα διάστημα προκειμένου να σκεφτεί «τι σημαίνει αυτή η στιγμή» για την ίδια και για την οικογένειά της. 

«Όλα αυτά τα χρόνια, έδινα κάθε φορά τα πάντα. Κάθε τόσο σκόνταφτα, μόνο όμως για να συνεχίσω κατόπιν με διπλάσια δύναμη, επειδή αγαπώ τόσο πολύ την χώρα μας στην καρδιά της Ευρώπης και το κόμμα μας. Ταυτόχρονα, αυτά τα έντονα χρόνια είχαν και ένα προσωπικό τίμημα, ενώ βέβαια πονάει και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και το γεγονός ότι δεν θα είμαστε πλέον στην κυβέρνηση», γράφει η κυρία Μπέρμποκ. 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit είχε πρόσφατα αναφέρει ότι η μία από τις κόρες της είχε διαμαρτυρηθεί ότι της λείπει η μητέρα της, η οποία αναγκάστηκε δύο φορές να ακυρώσει τις οικογενειακές διακοπές, ενώ τα παιδιά της ήταν αναγκασμένα να κυκλοφορούν με ασφάλεια, καθώς είχαν υπάρξει κάποιες απειλές. Επιπλέον, τον περασμένο Νοέμβριο η Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον σύζυγό της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες κατά Μόσχας για κυβερνοεπιθέσεις και εκλογική ανάμιξη

Η Γερμανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας και για παρέμβαση στις βουλευτικές εκλογές. Ο ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε στο Βερολίνο, ενώ τονίστηκε πως θα ληφθούν μέτρα κατά της Ρωσίας.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πάνω από τους μισούς δικαιούχους επιδόματος δεν ψάχνουν δουλειά

Πάνω από τους μισούς δικαιούχους βασικής στήριξης στη Γερμανία δεν ψάχνουν δουλειά λόγω υγείας ή έλλειψης κατάλληλων θέσεων, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann. Ζητείται επανεξέταση του συστήματος στήριξης.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία

Από 1/1/2026 ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία αυξάνεται στα 13,90€/ώρα και το 2027 στα 14,60€/ώρα, απόφαση που ωφελεί 6,6 εκατ. εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες και άτομα στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Δεν απαιτείται κοινοβουλευτική έγκριση.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Η AfD στην κορυφή δημοσκόπησης, ιστορικό χαμηλό για τον συνασπισμό

Η εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται με 26% σε νέα δημοσκόπηση INSA, ενώ η CDU/CSU πέφτει στο 24%, χαμηλό εξαμήνου. Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία, με SPD 14% και τους Πράσινους στο 11%.