ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Apple: Επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ στα επόμενα 4 χρόνια

Στα σχέδιά της επίσης είναι να αυξήσει τη χωρητικότητα των υφιστάμενων αμερικανικών χώρων παραγωγής της καθώς και την κατασκευή έως το 2026 ενός νέου εργοστασίου στο Χιούστον.

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για επενδύσεις πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και υποσχέθηκε τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις σε αμερικανικές εταιρείες να επαναφέρουν την παραγωγή τους εντός των ΗΠΑ.

«Η Apple ανακοινώνει σήμερα τη μεγαλύτερη δέσμευση δαπανών που έχει κάνει ποτέ, με σχέδια να δαπανήσει και να επενδύσει περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε ο κολοσσός. Όπως είπε, θέλει να χρηματοδοτήσει πρότζεκτ στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της μηχανικής και της εκπαίδευσης.

Στα σχέδιά της επίσης είναι να αυξήσει τη χωρητικότητα των υφιστάμενων αμερικανικών χώρων παραγωγής της καθώς και την κατασκευή έως το 2026 ενός νέου εργοστασίου στο Χιούστον, στην πολιτεία του Τέξας, για την παραγωγή διακομιστών που μέχρι τώρα κατασκευάζονταν «εκτός ΗΠΑ», αναφέρει αναλυτικά το δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα τοποθεσία θα «δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Συνολικά, αυτά τα πρότζεκτ θα επιτρέψουν την πρόσληψη 20.000 επιπλέον υπαλλήλων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ισχυρίζεται η Apple.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια για επιβολή νέων δασμών σε ένα ευρύ φάσμα ξένων και κινεζικών προϊόντων, από ημιαγωγούς μέχρι αυτοκίνητα και φαρμακευτικά προϊόντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η τεχνητή νοημοσύνη ως νέο «όπλο» στην πολιτική επικοινωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενσωματώνει εικόνες και βίντεο τεχνητής νοημοσύνης στη στρατηγική επικοινωνίας του, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα που ενισχύει το αφήγημά του και διχάζει το κοινό.
trump_musk
ΔΙΕΘΝΗ

Τι φέρνει η δεύτερη θητεία Τράμπ για τους κολοσσούς της τεχνολογίας

Οι εταιρείες περιμένουν ότι θα απαλλαγούν από τις έρευνες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αλλά και ότι θα αποφύγουν ένα περιοριστικό πλαίσιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Γκάβιν Νιούσομ Καλιφόρνια
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νιούσομ στην COP30: «Ο Τραμπ είναι προσωρινός»

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, καταφέρθηκε κατά του Τραμπ στη σύνοδο COP30 στη Βραζιλία, κατηγορώντας τον για υπαναχωρήσεις στο κλίμα και χαρακτηρίζοντάς τον «προσωρινό», απουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Τέως πρόεδρος Φινλανδίας: Απαραίτητος ο διάλογος Ευρωπαίων με Πούτιν

Ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνομιλήσουν απευθείας με τον Πούτιν όπως κάνει ο Τραμπ, αντί να αρνούνται τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση παράλογη.