ΓΔ: 2658.02 0.98% Τζίρος: 116.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:37
Φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Ερυθρός Σταυρός ανησυχεί για την απελευθέρωση ομήρων από την Χαμάς

Δύο από τα τέσσερα πτώματα που παραδόθηκαν χθες Πέμπτη ταυτοποιήθηκαν ως εκείνα του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του τετράχρονου αδελφού του Αριέλ Μπίμπας.

Ο Ερυθρός Σταυρός «ανησυχεί και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του» για τον τρόπο που έχουν πραγματοποιηθεί οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters έπειτα από την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι ένα από τα πτώματα των ομήρων που επιστράφηκαν δεν ανήκε σε κανέναν από τους ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα.

Δύο από τα τέσσερα πτώματα που παραδόθηκαν χθες Πέμπτη ταυτοποιήθηκαν ως εκείνα του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του τετράχρονου αδελφού του Αριέλ Μπίμπας, ενώ ένα τρίτο πτώμα που έπρεπε να είναι εκείνο της μητέρας τους, της Σίρι, προέκυψε ότι δεν ταιριάζει με κανέναν από τους νεκρούς ομήρους και παραμένει αγνώστων στοιχείων, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δεν συμμετέχει στην ταξινόμηση, στον έλεγχο και στην εξέταση των νεκρών--αυτό είναι ευθύνη των εμπλεκόμενων μερών στη σύγκρουση», ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του γιατί οι απελευθερώσεις των ομήρων δεν διεξήχθησαν ιδιωτικά και με αξιοπρεπή τρόπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Eurovision
ΔΙΕΘΝΗ

Η AvroTros της Ολλανδίας θα μποϊκοτάρει την Eurovision 2027

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AvroTros ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει και το 2027 τη Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ και της απουσίας αυστηρών κανόνων για αποκλεισμό χωρών με εμπλοκή σε στρατιωτικές συγκρούσεις.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστηρή αντίδραση Αυστραλίας σε κλείσιμο έρευνας Ισραήλ για θανάτους WCK

Η ΥΠΕΞ Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ εξέφρασε αγανάκτηση για το κλείσιμο της έρευνας από το Ισραήλ σχετικά με τον θάνατο της Ζόμι Φράνκομ και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τον Ισραηλινό πρέσβη, ενώ μελετά τα επόμενα βήματα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Ίδια μοίρα με τους τυράννους της Ιστορίας

Για δεύτερη μέρα, ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για εγκλήματα στη Γάζα και αποκαλώντας την ισραηλινή ηγεσία πηγή διχόνοιας και βίας, προειδοποιώντας ότι θα λογοδοτήσει για το αίμα που χύνεται.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ ζητά άμεση παύση βίας στη Μέση Ανατολή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή και ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει ξανά τα περάσματα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα πάρει το μάθημα που του αξίζει

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στη Γιορτή των Θυσιών ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα «πάρει το μάθημα που του αξίζει», καλώντας σε ενότητα το μουσουλμανικό κόσμο και ευχόμενος υγεία και ομόνοια έξω από το Τζαμί Τσάμλιτζα.
Αγορά στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 428 ακτιβιστές του «Παγκόσμιου Στόλου Sumud» επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη

Οι ακτιβιστές του «Global Sumud», που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα, επέστρεψαν με ειδικές πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, τους υποδέχθηκαν συγγενείς και αξιωματούχοι, ενώ υπήρξε φροντίδα για τους τραυματίες.