ΓΔ: 2395.72 1.08% Τζίρος: 204.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:40
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ερευνάται για υπεξαίρεση η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

Η Μελόνι υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής της να απελάσει τον Λίβυο στρατηγό με κρατικό αεροσκάφος τύπου Φάλκον.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι έλαβε δικαστική κλήση σε απολογία για σφετερισμό δημοσίων αγαθών και υποβοήθηση παράνομης πράξης, με αναφορά στη σύλληψη και απέλαση πριν από μια εβδομάδα του αρχηγού της λιβυκής δικαστικής αστυνομίας Νιζέμ Οζάμα Αλμάσρι.

Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μελόνι τόνισε ότι η ίδια έρευνα διεξάγεται σε βάρος των Ιταλών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών μετά από καταγγελία του Ιταλού δικηγόρου Λουίτζι Λιγκότι.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Αλμάσρι δεν κρατήθηκε τελικά στις ιταλικές φυλακές διότι το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν εστάλη από την εισαγγελία του Τορίνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρώμης.

Η Μελόνι υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής της να απελάσει τον Λίβυο στρατηγό με κρατικό αεροσκάφος τύπου Φάλκον και δήλωσε τέλος ότι «δεν δέχεται απειλές και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς» και πως «εννοεί να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της, κρατώντας πάντα ψηλά το κεφάλι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τορίνο: Νεαρός συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 22χρονο για επίθεση με σφυρί και κλωτσιές κατά αστυνομικού σε επεισόδια στο Τορίνο. Ο 29χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται με ψυχολογική υποστήριξη και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο στην Ιταλία αστυνομικοί για πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών

Ξεκίνησε στην Κροτόνε η δίκη τεσσάρων αστυνομικών και δύο λιμενικών για καθυστερημένη παρέμβαση σε ναυάγιο το 2023, όπου πνίγηκαν τουλάχιστον 94 μετανάστες. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μελόνι.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στις 22-23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Η κυβέρνηση της Μελόνι όρισε το δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στις 22-23 Μαρτίου. Οι υποστηρικτές του «όχι» αντιδρούν λόγω έλλειψης χρόνου για εκστρατεία και σχεδιάζουν να προσφύγουν κατά της απόφασης.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνες στην Ιταλία για πολυτελείς εταιρείες που εκμεταλλεύονται Κινέζους

Δεκατρείς μεγάλες εταιρείες πολυτελείας, όπως οι Gucci, Versace και Yves Saint Laurent, κατηγορούνται από την ιταλική δικαιοσύνη για χρήση υπεργολάβων που εκμεταλλεύονται κινέζους εργάτες στην Ιταλία.