ΓΔ: 2122.71 -0.24% Τζίρος: 58.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:41
Σέρβοι αστυνομικοί δρόμος
Αστυνομικοί της Σερβίας επιτηρούν την κυκλοφορία και τους πολίτες στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παραιτείται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων

Ο Μίλος Βούτσεβιτς, βοηθός του Βούτσιτς, ο οποίος τοποθετήθηκε πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν μπόρεσε να κατευνάσει τους διαδηλωτές.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, βασικός σύμμαχος του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από εβδομάδες κλιμακούμενων διαδηλώσεων από φοιτητές που ζητούσαν πολιτική αλλαγή στη βαλκανική χώρα.

Ο Μίλος Βούτσεβιτς, βοηθός του Βούτσιτς, ο οποίος τοποθετήθηκε πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν μπόρεσε να κατευνάσει τους διαδηλωτές.

«Η πολιτική στην οποία ανήκω, το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκω, το οποίο έχει κερδίσει πολλές εκλογές, πρέπει να επιδείξει τον μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης», δήλωσε σήμερα ο Βούτσεβιτς.

Στην συνέντευξη Τύπου ανήγγειλε και την παραίτηση του δημάρχου του Νόβι Σαντ, του Μίλαν Τζούριτς. Σημειώνεται ότι ένα από τα αιτήματα των φοιτητών στο Νόβι Σαντ ήταν οι παραιτήσεις του Βούτσεβιτς και του Τζούριτς. Ο Βούτσεβιτς ήταν δήμαρχος της πόλης όταν ανακαινίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τρεις μήνες μετά την ανακαίνιση σκοτώνοντας 15 ανθρώπους.

Ο Μίλος Βούτσεβιτς θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή νέου πρωθυπουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της κυβέρνησης και της διαφθοράς

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε Σόφια και άλλες πόλεις της Βουλγαρίας κατά της απερχόμενης κυβέρνησης, ζητώντας καταπολέμηση της διαφθοράς, μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και δίκαιες εκλογές, εν μέσω πολιτικής αστάθειας.
Πλήθος σε απεργία
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλώσεις στην Ονδούρα από αριστερούς κατά της νοθείας στις εκλογές

Χιλιάδες υποστηρικτές της απερχόμενης κυβέρνησης στην Ονδούρα διαδήλωσαν στην Τεγκουσιγκάλπα, καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές και την ανάμιξη του Τραμπ, ενώ το επίσημο αποτέλεσμα ακόμη εκκρεμεί.