ΓΔ: 2207.29 -0.02% Τζίρος: 9.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:41
Τουρκικό περιπολικό όχημα
Φωτο: Shutterstock

Συλλήψεις για την πυρκαγιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού θέρετρου στην Τουρκία

Η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα στο πλαίσιο έρευνας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στα όρη Μπόλου και στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα στο πλαίσιο έρευνας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στα όρη Μπόλου και στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η τραγωδία προκάλεσε εκκλήσεις για λογοδοσία και μεταρρυθμίσεις και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες έχουν πει ότι το ξενοδοχείο Grand Kartal, στο Καρτάλκαγια της δυτικής Τουρκίας, δεν διέθετε βασικά μέτρα πυρασφάλειας.

Χθες ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική δικαιοσύνη εργάζεται για να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους για το περιστατικό.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει εκδηλώσει πλήρη προθυμία να συνεργαστεί.

Σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι ο ιδιοκτήτης, η διεύθυνση και 12 ακόμη άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνεχίζονται οι νομικές διαδικασίες για τον αντιδήμαρχο της επαρχίας Μπόλου και τον επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ έξι ακόμη άτομα αφέθηκαν ελεύθερα υπό συγκεκριμένους όρους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εστιατόριο του 12όροφου κτιρίου, το οποίο φιλοξενούσε 238 ενοίκους, περίπου στις 3:30 πμ τοπική ώρα της Τρίτης και ανάγκασε κάποιους πανικόβλητους ενοίκους να πηδήξουν από τα παράθυρα για να σωθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καταζητούμενου στη Θεσσαλονίκη για ανθρωποκτονία στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Ελλάδα 35χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος στην Τουρκία για προμελετημένη δολοφονία και οπλοκατοχή. Εντολή σύλληψής του εκκρεμούσε και από τις ελληνικές αρχές λόγω έλλειψης εγγράφων.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 11 συλλήψεις για τον θάνατο 3 ατόμων από δηλητηρίαση

Έντεκα συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο Τουρκο-Γερμανίδας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα από δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο. Η μητέρα και τα δύο παιδιά πέθαναν σε διάστημα δύο ημερών.
Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου: Κατηγορείται για 142 αδικήματα στην Τουρκία

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου διώκεται για 142 αδικήματα, κυρίως απάτη και ξέπλυμα, με ποινή που μπορεί να φτάσει τα 2.340 έτη, σύμφωνα με κατηγορητήριο της εισαγγελίας που ξεπερνά τις 3.700 σελίδες.
Εκρέμ Ιμάμογλου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ζητούν 2.000 χρόνια κάθειρξη για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης άνω των 2.000 ετών βρίσκεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορούμενος μαζί με 401 άτομα για διαφθορά, την οποία ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται κατηγορηματικά.