ΓΔ: 2616.91 -0.49% Τζίρος: 112.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:35
businessdaily-Zelensky-Volodymir

Ζελένσκι: Μόνο με συμμετοχή της Ουκρανίας θα γίνουν διαπραγματεύσεις

«Όσο για το ποια θα είναι η οργάνωση των διαπραγματεύσεων: Ουκρανία, ελπίζω πραγματικά ότι θα συμμετάσχει η Ουκρανία, η Αμερική, η Ευρώπη και οι Ρώσοι», είπε, διευκρινίζοντας λίγο μετά ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη πλαίσιο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε πως ελπίζει ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν σε πιθανές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σαντού, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία πρέπει επίσης να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προκειμένου αυτές να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.

«Όσο για το ποια θα είναι η οργάνωση των διαπραγματεύσεων: Ουκρανία, ελπίζω πραγματικά ότι θα συμμετάσχει η Ουκρανία, η Αμερική, η Ευρώπη και οι Ρώσοι», είπε ο Ζελένσκι, διευκρινίζοντας λίγο μετά ότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη πλαίσιο.

«Ναι, θα ήθελα πολύ να συμμετάσχει η Ευρώπη, γιατί θα είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι διευκρίνισε ότι πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά ότι θα μπορέσει να το κάνει μόνο εάν συμπεριλάβει την Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις. «Μπορεί να το κάνει αυτό μόνο με την Ουκρανία, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει. Επειδή η Ρωσία δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, ενώ η Ουκρανία θέλει», πρόσθεσε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μητέρα και γιος νεκροί από ρωσικά drones σε παραμεθόριο

Μητέρα και γιος 9 ετών σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών drones στη Σούμι της Ουκρανίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέστρεψε το σπίτι τους, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο πατέρας και η γιαγιά του αγοριού.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Κιέβου

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Τιμούρ Τκατσένκο. Ζημιές καταγράφηκαν σε τρεις συνοικίες της πόλης Μπροβαρί.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για ειρήνη το φθινόπωρο μέσω πιέσεων στη Μόσχα

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία έως το φθινόπωρο, συνδυάζοντας επιθέσεις drones, κυρώσεις και διπλωματία, ώστε να αναγκαστεί σε ειρήνη, αν και παραμένει αβέβαιος πότε θα συμβεί αυτό.
Σύστημα Patriot εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για ενίσχυση παραγωγής εξαρτημάτων Patriot και THAAD

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία άνω των 3 δισ. δολαρίων με Lockheed Martin και Northrop Grumman για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot και THAAD, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων από τις συγκρούσεις σε Ιράν και Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.