ΓΔ: 2709.09 0.29% Τζίρος: 158.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:37
Ουκρανικά άρματα μάχης

Κίεβο: Η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν σταμάτησε

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο εξέδωσε οδηγία με την οποία αναστέλλονται οι περισσότερες από τις υπάρχουσες επιδοτήσεις για εξωτερική βοήθεια για περίοδο 90 ημερών.

Η οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την αναστολή της ξένης βοήθειας δεν ισχύει για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (CPD).

Σύμφωνα με τον διευθυντή του CPD Αντρίι Κοβαλένκο, η υποστήριξη των ΗΠΑ για τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας «παραμένει αμετάβλητη».

«Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συνεχίζεται, ειδικά στο πλαίσιο των πακέτων στρατιωτικής βοήθειας που εγκρίθηκαν νωρίτερα», τόνισε ο Κοβαλένκο.

Σύμφωνα με την CPD, τα δύο κύρια προγράμματα - PDA (Deliveries under President Authorization) και USAI (Ukraine Security Assistance Initiative), μέσω των οποίων παράγονται και παραδίδονται όπλα στην Ουκρανία, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς αλλαγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο εξέδωσε οδηγία με την οποία αναστέλλονται οι περισσότερες από τις υπάρχουσες επιδοτήσεις για εξωτερική βοήθεια για περίοδο 90 ημερών.

Αυτή η απόφαση, η οποία εξέπληξε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μάλλον αναφέρεται σε οικονομική βοήθεια για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αναφέρει το Politico.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, η οποία ελήφθη από όλα τα διπλωματικά και προξενικά γραφεία, διατάσσεται η αναστολή σχεδόν όλων των υφιστάμενων χορηγήσεων βοήθειας και η «διακοπή εργασίας» είναι υποχρεωτική στα περισσότερα προγράμματα βοήθειας ελήφθησαν για τη διάθεση κονδυλίων για προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανέφεραν τρεις νυν και δύο πρώην αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο είναι ανοιχτό σε νέες ειρηνευτικές συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ, μετά τις επαφές των Αμερικανών απεσταλμένων Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Αναχώρησαν από το Κίεβο οι Αμερικανοί απεσταλμένοι μετά τις συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι Γουίτκοφ και Κούσνερ αναχώρησαν από την Ουκρανία μετά τις συνομιλίες με τον Ζελένσκι, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος εκφράζει φόβους για συνέχιση του πολέμου λόγω της στάσης του Πούτιν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ παρουσίασαν νέες, πιο αποτελεσματικές προτάσεις στην Ουκρανία

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Κούσνερ και Γουίτκοφ παρουσίασαν στο Κίεβο νέες, πιο αποτελεσματικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα μαζί τους.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ πρότειναν νέες λύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Πούτιν είχε «ειλικρινείς» συνομιλίες με Αμερικανούς απεσταλμένους για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με προτάσεις επίλυσης της σύγκρουσης, ενώ τόνισε την πρόοδο των ρωσικών δυνάμεων και την ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν με Αμερικανούς απεσταλμένους

Ολοκληρώθηκαν στο Κρεμλίνο οι τριών ωρών συνομιλίες Πούτιν με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για πρόταση Τραμπ σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.