ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
Κύριες σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ με φόντο ευρωπαϊκές χώρες.

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ πρώην επικεφαλής αλυσίδας fast food

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι όρισε τον Άντριου Πάζντερ, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του δικτύου fast food Hardee’s και Carl’s Jr., ως νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ονόμασε νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Άντριου Πάζντερ, πρώην επικεφαλής της αλυσίδας fast food Hardee’s και Carl’s Jr.

«Ο Άντι είναι επιτυχημένος δικηγόρος, επιχειρηματίας, σχολιαστής για οικονομικά θέματα και συγγραφέας», ανέφερε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social.

«Το 2000, ονομάστηκε διευθυντής της CKE Restaurants Inc, μητρικής εταιρείας των διεθνών αλυσίδων εστιατορίων Carl’s Jr και Hardee’s. Κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων της θητείας του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Άντι έβγαλε την επιχείρηση από μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επιτρέποντάς της να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνωστό πως δεν βλέπει ακριβώς με καλό μάτι την ΕΕ και ήδη, μόλις ανέλαβε την εξουσία, ανήγγειλε νέο εμπορικό πόλεμο Ουάσιγκτον-Βρυξελλών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πολύ κακή απέναντί μας. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει ούτε αυτοκίνητά μας, ούτε αγροτικά προϊόντα μας. Στην πραγματικότητα δεν αγοράζει τίποτα σπουδαίο» από τις ΗΠΑ, είπε ο Ρεπουμπλικάνος προχθές, προσθέτοντας πως τα κράτη μέλη της μπορούν επομένως να αναμένουν την επιβολή «τελωνειακών δασμών» από την κυβέρνησή του.

Ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο κ. Τραμπ είχε καταγγείλει επανειλημμένα το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της ΕΕ, παρομοιάζοντας τους 27 με «μικρή Κίνα», που «εκμεταλλεύεται» τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το 2017, στις αρχές της πρώτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Άντριου Πάζντερ είχε ονομαστεί υπουργός Εργασίας. Αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί προτού καν αναλάβει, εξαιτίας διαφόρων υποθέσεων.

Παραδέχτηκε ιδίως πως απασχολούσε για χρόνια πληρώνοντας μαύρα οικιακή βοηθό, μετανάστρια χωρίς χαρτιά. Ακόμη, η πρώην σύζυγός του τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία, προτού πάντως αποσύρει την καταγγελία αυτή.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως δικηγόρου στο Μιζούρι, ο Άντριου Πάζντερ υπήρξε ηγετική μορφή του κινήματος εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση. Ο διορισμός του υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκόπηση: To 51% βλέπει τον Τραμπ «εχθρό» της Ευρώπης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται «εχθρός της Ευρώπης» από το 51% πολιτών σε επτά χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Cluster 17, ενώ μόλις το 8% τον βλέπει ως φίλο. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 7.498 άτομα από Ευρώπη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ αμφισβητεί το «συμβούλιο ειρήνης» του Τραμπ

Η ΕΕ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τη συμβατότητα του «Συμβουλίου Ειρήνης» που ανακοίνωσε ο Τραμπ με τον ΟΗΕ, ενώ η Ισπανία απορρίπτει τη συμμετοχή της, δήλωσαν Κόστα και Σάντσεθ μετά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ αμφισβητεί το «συμβούλιο ειρήνης» που προτείνει ο Τραμπ

Η ΕΕ εκφράζει έντονες αμφιβολίες για το νέο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ και τη συμβατότητά του με τον ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Αντόνιο Κόστα, μετά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες, ενώ το συμβούλιο παρουσιάστηκε στο Νταβός με διεθνείς ηγέτες.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία και Γροιλανδία προτείνουν αποστολή ΝΑΤΟ στην Αρκτική

Ο Δανός ΥΠΕΞ Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει συλλογικά να απαντήσει στις απειλές Τραμπ για δασμούς λόγω Γροιλανδίας. Υπογράμμισε τη σημασία κοινής στάσης και ανέφερε συνομιλίες για αποστολή του ΝΑΤΟ στην περιοχή.