ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ

Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ πρώην επικεφαλής αλυσίδας fast food

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι όρισε τον Άντριου Πάζντερ, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του δικτύου fast food Hardee’s και Carl’s Jr., ως νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ονόμασε νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Άντριου Πάζντερ, πρώην επικεφαλής της αλυσίδας fast food Hardee’s και Carl’s Jr.

«Ο Άντι είναι επιτυχημένος δικηγόρος, επιχειρηματίας, σχολιαστής για οικονομικά θέματα και συγγραφέας», ανέφερε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Truth Social.

«Το 2000, ονομάστηκε διευθυντής της CKE Restaurants Inc, μητρικής εταιρείας των διεθνών αλυσίδων εστιατορίων Carl’s Jr και Hardee’s. Κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων της θητείας του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Άντι έβγαλε την επιχείρηση από μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επιτρέποντάς της να επιβιώσει», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνωστό πως δεν βλέπει ακριβώς με καλό μάτι την ΕΕ και ήδη, μόλις ανέλαβε την εξουσία, ανήγγειλε νέο εμπορικό πόλεμο Ουάσιγκτον-Βρυξελλών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «είναι πολύ κακή απέναντί μας. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει ούτε αυτοκίνητά μας, ούτε αγροτικά προϊόντα μας. Στην πραγματικότητα δεν αγοράζει τίποτα σπουδαίο» από τις ΗΠΑ, είπε ο Ρεπουμπλικάνος προχθές, προσθέτοντας πως τα κράτη μέλη της μπορούν επομένως να αναμένουν την επιβολή «τελωνειακών δασμών» από την κυβέρνησή του.

Ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο κ. Τραμπ είχε καταγγείλει επανειλημμένα το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της ΕΕ, παρομοιάζοντας τους 27 με «μικρή Κίνα», που «εκμεταλλεύεται» τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το 2017, στις αρχές της πρώτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Άντριου Πάζντερ είχε ονομαστεί υπουργός Εργασίας. Αλλά αναγκάστηκε να αποσυρθεί προτού καν αναλάβει, εξαιτίας διαφόρων υποθέσεων.

Παραδέχτηκε ιδίως πως απασχολούσε για χρόνια πληρώνοντας μαύρα οικιακή βοηθό, μετανάστρια χωρίς χαρτιά. Ακόμη, η πρώην σύζυγός του τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία, προτού πάντως αποσύρει την καταγγελία αυτή.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως δικηγόρου στο Μιζούρι, ο Άντριου Πάζντερ υπήρξε ηγετική μορφή του κινήματος εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση. Ο διορισμός του υπόκειται στην έγκριση της Γερουσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς την ΕΕ λόγω προστίμων στη Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με νέους δασμούς στην ΕΕ και εμπορική έρευνα λόγω προστίμων σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, διαμηνύοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές από την Ευρώπη.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στη Google για ανταγωνισμό

Πρόστιμο-ρεκόρ 890 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕ στην Google για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού σε online αναζήτηση και Google Play, στο πλαίσιο του Digital Markets Act, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά ευνοϊκή μεταχείριση στις δικές της υπηρεσίες.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανός πρωθυπουργός: Πολύ θετικές οι σχέσεις με ΗΠΑ στη Σύνοδο ΝΑΤΟ

Ο Πέδρο Σάντσεθ χαρακτήρισε "πολύ θετικές" τις σχέσεις Ισπανίας-ΗΠΑ παρά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για διακοπή εμπορικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των συμμαχικών δεσμών, πέρα από ιδεολογικές διαφορές.
ΗΠΑ και ΕΕ σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ διαβεβαιώνει στήριξη στα μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ισπανίας

Η ΕΕ δήλωσε πως θα υπερασπίζεται τα κράτη μέλη της μετά τις απειλές Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν το εμπόριο με την Ισπανία. Η Κομισιόν τονίζει πως τα ευρωπαϊκά συμφέροντα θα προστατευτούν και καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ευρωπαίοι ίσως επηρέασαν αρνητικά τον Τραμπ στη σύνοδο G7

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως επηρέασαν τον Τραμπ με αρνητικές ιδέες στη G7, αλλά ο ίδιος μένει σταθερός στις απόψεις του. Η Μόσχα αναμένει ακόμη επίσκεψη των Γουίτκοφ και Κούσνερ, χωρίς ορισμένη ημερομηνία.