ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Ουκρανική επίθεση με drone σε αποθήκη καυσίμων στην Τούλα της Ρωσίας

Ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις δυνάμεις αεράμυνας και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να καταστρέφουν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μια αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Τούλα της Ρωσίας, νότια της Μόσχας, έπιασε φωτιά μετά από ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το DPA.

«Ομάδες του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έσβησαν μια ανοιχτή φωτιά αφού μια δεξαμενή καυσίμων και λιπαντικών έπιασε φωτιά σε μία από τις επιχειρήσεις στην περιοχή Τούλα.

Επιθεώρησα προσωπικά την περιοχή όπου έπεσαν τα συντρίμμια από το drone και ακολούθησα την κατάσβεση της φωτιάς. Η ανοιχτή φωτιά έχει σβήσει αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρξαν θύματα» έγραψε ο τοπικός κυβερνήτης στο Telegram, το οποίο επικαλείται το TASS.

Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις δυνάμεις αεράμυνας και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να καταστρέφουν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος στην περιοχή παραμένει.

Η Τούλα βρίσκεται 160 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η επίθεση στην περιοχή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από παρόμοια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή Καλούγκα (νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και σε αποθήκη καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 46 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ρωσικές περιοχές. Από αυτά, 18 πάνω από το έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ, 11 - στην περιοχή Κούρσκ, 7 στην Καλούγκα, 5 στην περιοχή Τούλα, 3 πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ και 2 - στην περιοχή Βορονέζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στην Ουκρανία, ένα παιδί νεκρό στη Ρωσία από αμοιβαία πλήγματα

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία και ένα παιδί νεκρό σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία. Στην Οδησσό χτυπήθηκαν μαιευτήριο και κατοικημένη περιοχή, ενώ δύο άνδρες σκοτώθηκαν στο Κρίβι Ριχ.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οκτώ γιατροί νεκροί από ουκρανικό drone στη Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οκτώ γιατροί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone σε ιατρική μονάδα στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία δεν σχολίασε, ενώ το Reuters δεν επαλήθευσε το συμβάν.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική τεχνολογία εντοπίστηκε στο ντρόουν που χτύπησε βρετανική βάση

Ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός βρέθηκε σε καμικάζι ντρόουν που έπληξε τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι Κύπρου, σύμφωνα με τους Sunday Times. Το σύστημα Kometa-B ήδη ερευνάται, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για εμπλοκή της Μόσχας.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 9 τραυματίες στο Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις

Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια Χαρκόβου, με επτά στην πόλη και εγκλωβισμένους στα ερείπια. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.