ΓΔ: 2615.23 -0.56% Τζίρος: 121.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:35
Ουκρανικό drone Geran-2

Ουκρανική επίθεση με drone σε αποθήκη καυσίμων στην Τούλα της Ρωσίας

Ο τοπικός κυβερνήτης ανέφερε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις δυνάμεις αεράμυνας και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να καταστρέφουν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μια αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Τούλα της Ρωσίας, νότια της Μόσχας, έπιασε φωτιά μετά από ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με το DPA.

«Ομάδες του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έσβησαν μια ανοιχτή φωτιά αφού μια δεξαμενή καυσίμων και λιπαντικών έπιασε φωτιά σε μία από τις επιχειρήσεις στην περιοχή Τούλα.

Επιθεώρησα προσωπικά την περιοχή όπου έπεσαν τα συντρίμμια από το drone και ακολούθησα την κατάσβεση της φωτιάς. Η ανοιχτή φωτιά έχει σβήσει αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρξαν θύματα» έγραψε ο τοπικός κυβερνήτης στο Telegram, το οποίο επικαλείται το TASS.

Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η περιοχή δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις δυνάμεις αεράμυνας και τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να καταστρέφουν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος στην περιοχή παραμένει.

Η Τούλα βρίσκεται 160 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η επίθεση στην περιοχή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από παρόμοια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή Καλούγκα (νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας), με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και σε αποθήκη καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 46 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ρωσικές περιοχές. Από αυτά, 18 πάνω από το έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ, 11 - στην περιοχή Κούρσκ, 7 στην Καλούγκα, 5 στην περιοχή Τούλα, 3 πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ και 2 - στην περιοχή Βορονέζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μητέρα και γιος νεκροί από ρωσικά drones σε παραμεθόριο

Μητέρα και γιος 9 ετών σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών drones στη Σούμι της Ουκρανίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέστρεψε το σπίτι τους, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο πατέρας και η γιαγιά του αγοριού.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Κιέβου

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Τιμούρ Τκατσένκο. Ζημιές καταγράφηκαν σε τρεις συνοικίες της πόλης Μπροβαρί.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για ειρήνη το φθινόπωρο μέσω πιέσεων στη Μόσχα

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία έως το φθινόπωρο, συνδυάζοντας επιθέσεις drones, κυρώσεις και διπλωματία, ώστε να αναγκαστεί σε ειρήνη, αν και παραμένει αβέβαιος πότε θα συμβεί αυτό.
Σύστημα Patriot εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για ενίσχυση παραγωγής εξαρτημάτων Patriot και THAAD

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία άνω των 3 δισ. δολαρίων με Lockheed Martin και Northrop Grumman για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot και THAAD, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων από τις συγκρούσεις σε Ιράν και Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.