ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ένοχος χωρίς ποινή ο Τραμπ για την υπόθεση με τη Στόρμι Ντάνιελς

Ο Τραμπ «απέχει πολύ από το να εκφράσει οποιαδήποτε μεταμέλεια για την εγκληματική του συμπεριφορά και ενθάρρυνε τους άλλους να απορρίψουν την ετυμηγορία των ενόρκων» επισήμανε ο εισαγγελέας Τζόσουα Στέινγκλας.

Ο Τραμπ ήταν «αμείλικτος στις ανυπόστατες επιθέσεις του», ανέφερε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο κατά την απαγγελία της ποινής για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεσή των πληρωμών που έκανε εν κρυπτώ στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να αγοράσει τη σιωπή της.

«Απαλλαγή χωρίς όρους» προτείνουν οι εισαγγελείς.

Ο Τραμπ «απέχει πολύ από το να εκφράσει οποιαδήποτε μεταμέλεια για την εγκληματική του συμπεριφορά και ενθάρρυνε τους άλλους να απορρίψουν την ετυμηγορία των ενόρκων» επισήμανε ο εισαγγελέας Τζόσουα Στέινγκλας.

«Ήταν αμείλικτος στις ανυπόστατες επιθέσεις του κατά του δικαστηρίου, απέναντι στους εισαγγελείς και τους ενόρκους», επισήμανε ακόμα.

«Πρέπει να σεβόμαστε το αξίωμα της προεδρίας» και την επικείμενη ορκωμοσία του, είπε.

Ο εισαγγελέας συνέχισε λέγοντας ότι η ποινή της απαλλαγής χωρίς όρους διατηρεί το καθεστώς του Τραμπ ως καταδικασμένου κακοποιού, ενώ ο ίδιος ασκεί τις εφέσεις του και «δίνει πλήρη ισχύ και σεβασμό στην ετυμηγορία, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του κατηγορουμένου να κυβερνήσει».

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας που επανεξελέγη την 5η Νοεμβρίου a priori δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται πως το ίδιο όργανο απέρριψε την Πέμπτη (91/) την αίτηση του εκλεγμένου προέδρου με σκοπό την ακύρωση της απαγγελίας της ποινής του μετά την καταδίκη του από δικαστήριο στη Νέα Υόρκη για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o δικαστής ανέγνωσε την ποινή σε μια κατάμεστη αίθουσα δικαστηρίου στο Μανχάταν, μόλις 10 ημέρες πριν ο Τραμπ ορκιστεί ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η απόφαση επισφραγίζει μια εβδομάδα ταχέως εξελισσόμενων νομικών αμφισβητήσεων από τους δικηγόρους του, οι οποίοι προσπάθησαν να καθυστερήσουν την ακρόαση, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτυχημένης τελευταίας προσπάθειας να εμποδίσει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, απέρριψε με ψήφους 5-4 την επείγουσα αίτησή του να εμποδίσει την καταδίκη της Παρασκευής σημειώνοντας πως ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση σε αυτήν στη δικαιοσύνη της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς στις ΗΠΑ από δικαστή

Ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς λόγω παράτυπου διορισμού της εισαγγελέως που επέλεξε ο Τραμπ, πλήττοντας τις προσπάθειές του να διώξει πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του.
Φορολογικός έλεγχος έγγραφων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βουλή υπέρ αποκάλυψης αρχείων για την υπόθεση Έπστιν

Η Βουλή ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του φακέλου για τον Τζέφρι Έπστιν με 427 ψήφους υπέρ. Το νομοσχέδιο προβλέπει να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και προχωρά τώρα στη Γερουσία, όπου η έγκρισή του παραμένει αβέβαιη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δίνει χάρη σε άλλο έναν υποστηρικτή για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χορηγεί για δεύτερη φορά χάρη στον Νταν Γουίλσον, μέλος των Oath Keepers που συμμετείχε στην επίθεση στο Καπιτώλιο, απελευθερώνοντάς τον πρόωρα από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για παράνομη κατοχή όπλων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητώ να δημοσιοποιηθούν τα αρχεία για την υπόθεση Έπστιν

Ο Τραμπ δήλωσε ότι στηρίζει τη δημοσιοποίηση των αρχείων για τον Τζέφρι Έπστιν, καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να ψηφίσουν υπέρ, παρότι μέχρι τώρα αντιτασσόταν. Η Βουλή εξετάζει σχετικό νομοσχέδιο μέσα στην εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πιτ Σκανδαλάκης αναλαμβάνει την υπόθεση Τραμπ στην Τζόρτζια

Νέος εισαγγελέας ανέλαβε στη Τζόρτζια την υπόθεση κατά Τραμπ και 14 άλλων για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών 2020, ώστε να μην τεθεί στο αρχείο. Η ομοσπονδιακή χάρη δεν καλύπτει τις πολιτειακές διώξεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζήτησε με επιστολή χάρη για τον Νετανιάχου από τον πρόεδρο Ισραήλ

Ο Τραμπ ζήτησε με επιστολή από τον Ισραηλινό πρόεδρο Χέρτσογκ να εξετάσει το ενδεχόμενο χάριτος στον Νετανιάχου, που δικάζεται για διαφθορά. Ανακοινώθηκε πως απαιτείται επίσημη αίτηση για προεδρική χάρη.