ΓΔ: 2594.61 0.04% Τζίρος: 115.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:37
Φωτο: Shutterstock

Ο Τραμπ δεν έχει ακόμα σχέδιο για τη λήξη του πόλεμου στην Ουκρανία

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έχει ακόμα βρει τρόπο για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ δεν σχεδιάζει να διακόψει την στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ προς το παρόν δεν ξέρει πώς να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν προτίθεται να σταματήσει την ροή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, δύο από τους συνομιλητές της, που είναι Ευρωπαίοι επίσημοι αξιωματούχοι και οι οποίοι τήρησαν την ανωνυμία τους, ανέφεραν ότι βάσει του περιεχομένου των συνομιλιών που είχαν με την ομάδα Τραμπ, δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα σταματήσει συγκεκριμένα τον πόλεμο και ότι η αμερικανική βοήθεια θα συνεχίσει να φθάνει στην Ουκρανία και μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

«Όλη αυτή η ομάδα έχει εμμονή με την ιδέα της εξουσίας και την ανάγκη να φαίνεται ισχυρή, οπότε αναδιαμορφώνουν την προσέγγισή τους στην Ουκρανία», δήλωσε ένας από τους συνομιλητές στους FT.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει ότι υπολογίζει να επιτύχει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία σε διάστημα έξι μηνών, αν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει τον πόλεμο σε μια μέρα μόλις εκλεγεί πρόεδρος.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι θέτει ως στόχο να σταματήσει τον πόλεμο σε διάστημα 100 ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από Financial Times, BBC

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Συνάντηση με Κιμ φέτος - 57 πυρηνικά όπλα στη Β. Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους, υποστηρίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 ισχυρά πυρηνικά όπλα και τόνισε πως οι σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι καλές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο Τραμπ κέρδισε ανήθικα χρήματα

Πολλοί Αμερικανοί θεωρούν πως ο Τραμπ και η οικογένειά του ωφελήθηκαν αθέμιτα από τα κρυπτονομίσματα μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ενώ πιστεύουν ότι οι πολιτικές του επηρεάζονται από τα προσωπικά του οικονομικά συμφέροντα.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεούλ και Ουάσινγκτον μείωσαν τα γυμνάσια μετά την κριτική Τραμπ

Η διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας μειώθηκε κατά έξι ημέρες, μετά τις επικρίσεις του Τραμπ που τις χαρακτήρισε εχθρικές προς τη Βόρεια Κορέα. Το Πεντάγωνο διαβεβαιώνει ότι οι στόχοι παραμένουν σταθεροί.