ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:16
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Φωτο: Shutterstock

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Ο Τραμπ γνωρίζει πως η Γροιλανδία είναι τμήμα της Δανίας

«Υποψιάζομαι, όσον αφορά τη Γροιλανδία, ότι ο στόχος του είναι οι ανησυχίες του σχετικά με τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική» ανέφερε ο Ντέιβιντ Λάμι.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος πως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, αναγνωρίζει πως η Γροιλανδία αποτελεί μέρος του Βασιλείου της Δανίας, μολονότι αναγνώρισε ότι η ρητορική του Αμερικανού νεοεκλεγέντος προέδρου μπορεί να είναι αποσταθεροποιητική.

«Γνωρίζουμε από την πρώτη θητεία του Τραμπ ότι η ένταση της ρητορικής του και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας μερικές φορές των λεγόμενών του μπορεί να είναι αποσταθεροποιητικός», δήλωσε ο Λάμι στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις του Τραμπ να καταστήσει τη Γροιλανδία μέρος των ΗΠΑ.

«Υποψιάζομαι, όσον αφορά τη Γροιλανδία, ότι ο στόχος του είναι οι ανησυχίες του σχετικά με τη Ρωσία και την Κίνα στην Αρκτική, οι ανησυχίες του για την εθνική οικονομική σταθερότητα», πρόσθεσε ο Λάμι.

«Είμαι βέβαιος ότι αναγνωρίζει εν τέλει πως η Γροιλανδία ανήκει σήμερα στο Βασίλειο της Δανίας» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιρ Στάρμερ: Δεν θα υποκύψω στις πιέσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία

Ο Κιρ Στάρμερ διαμήνυσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τη Γροιλανδία, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, και δεν θα συμβιβαστεί στις απειλές για δασμούς. Τόνισε πως οι επιθέσεις Τραμπ σχετίζονται με το θέμα αυτό.
Κάρολος Γ΄ βασιλιάς
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ολοκληρώνουν σήμερα την τετραήμερη επίσκεψή τους στις ΗΠΑ με επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο, κατάθεση στεφάνου στο Άρλινγκτον και, στη συνέχεια, αναχώρηση για τις Βερμούδες.
Κάρολος Γ΄ βασιλιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος προς Τραμπ: Οι Βρετανοί διαμόρφωσαν την αμερικανική ταυτότητα

Ο βασιλιάς Κάρολος απάντησε αιχμηρά στον Τραμπ κατά το δείπνο στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί θα μιλούσαν γαλλικά αν δεν υπήρχαν Βρετανοί άποικοι, απαντώντας έτσι σε παλαιότερο σχόλιο του Τραμπ για τη γλώσσα στην Ευρώπη.
Κιρ Στάρμερ στο δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Σοκαρισμένος και καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Τραμπ

Εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το περιστατικό πυροβολισμών σε δεξίωση στην Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ανακούφιση που ο Ντόναλντ Τραμπ και οι παριστάμενοι είναι ασφαλείς, ενώ καταδίκασε κάθε επίθεση κατά της δημοκρατίας.