ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:56
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τραμπ: Προσφυγή για να μην ανακοινωθεί η ποινή του στην υπόθεση Ντάνιελς

Στο έγγραφο της προσφυγής τους, οι συνήγοροι του εκλεγμένου προέδρου ζητούν «να παύσει κατεπειγόντως» η ποινική διαδικασία στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει κριθεί ένοχος στα ποινικά δικαστήρια για τα χρήματα που κατέβαλε κρυφά σε μια πρώην πορνοστάρ, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να μην ανακοινωθεί η ποινή του, κάτι που έχει οριστεί να γίνει την Παρασκευή, δέκα ημέρες πριν από την ορκωμοσία του.

Στο έγγραφο της προσφυγής τους, οι συνήγοροι του εκλεγμένου προέδρου ζητούν «να παύσει κατεπειγόντως» η ποινική διαδικασία στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης και της ακροαματικής διαδικασίας κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του, στις 9.30 το πρωί της 10ης Ιανουαρίου. Επαναλαμβάνοντας ότι ο πελάτης τους χαίρει «προεδρικής ασυλίας» –αν και δεν έχει ορκιστεί ακόμη– ισχυρίζονται ότι η απαγγελία της ποινής πλήττει τον προεδρικό θεσμό και «τη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Από την Δευτέρα, ο Τραμπ αντιμετώπισε πρώτα την άρνηση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν που προήδρευσε της δίκης του στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια την απόρριψη της προσφυγής του στο Εφετείο. Και τις δύο φορές ζητούσε να μην ανακοινωθεί η ποινή του την Παρασκευή.

Ο Τραμπ μπορεί να εμφανιστεί δια ζώσης ή μέσω βιντεοκλήσης στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί δικαστές (6-3). Η απόφαση πάντως θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αφού ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα του επιβάλει ποινή φυλάκισης, ούτε καν πρόστιμο.

Στις 30 Μαΐου 20024 ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται από ποινικό δικαστήριο. Οι 12 ένορκοι τον έκριναν ένοχο για παραποίηση 34 λογιστικών εγγράφων με στόχο να αποκρύψει από τους ψηφοφόρους ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην ηθοποιό ταινιών για ενήλικες Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να αποφύγει ένα σκάνδαλο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο Τραμπ, που εξακολουθεί να αρνείται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την Ντάνιελς, επιμένει ότι επρόκειτο για μια πολιτική δίωξη, ενορχηστρωμένη από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να ελέγξει τις πολιτειακές εκλογές, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς δήλωσε πως η προσφυγή του υπουργείου κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων στη Γερουσία Αλάσκας δεν στοχεύει να δοθεί έλεγχος των πολιτειακών εκλογών στον Τραμπ, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χωρίς ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση του δράστη στη Φορτ Χουντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες. Η εκτέλεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αγανάκτηση Τραμπ για τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του που δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας την επιλογή της Νάβι Πιλάι και χαρακτηρίζοντας το βραβείο «ντροπιασμένο» λόγω αποφάσεων που, όπως είπε, προσβάλλουν τη δημοκρατία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος δηλώνει ο πράκτορας της ICE για τον πυροβολισμό μετανάστη

Αθώος δηλώνει πράκτορας της μετανάστευσης που κατηγορείται πως είπε ψέματα στο FBI, ισχυριζόμενος επίθεση πριν πυροβολήσει έναν Βενεζουελάνο στη Μινεάπολη κατά τις επιχειρήσεις απέλασης υπό τον Τραμπ.