ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έλον Μασκ πορτραίτο
Ο Έλον Μασκ μιλάει στο Viva Technology, συνδυάζοντας τεχνολογία και επιχειρηματικότητα.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας ανησυχεί για τις παρεμβάσεις του Μασκ

Εάν ο Μασκ επρόκειτο να εμπλακεί στη νορβηγική πολιτική, οι πολιτικοί της χώρας θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν συλλογικά από τέτοιες προσπάθειες, δήλωσε ο Γκαρ Στέρε.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ εμπλέκεται άμεσα σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θεωρώ ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με τεράστια πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τεράστιους οικονομικούς πόρους εμπλέκεται τόσο άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών», δήλωσε στο νορβηγικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να είναι τα πράγματα μεταξύ δημοκρατιών και συμμάχων», πρόσθεσε.

Εάν ο Μασκ επρόκειτο να εμπλακεί στη νορβηγική πολιτική, οι πολιτικοί της χώρας θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν συλλογικά από τέτοιες προσπάθειες, δήλωσε ο Στέρε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: 400 εκ. δολάρια βοήθεια στην Ουκρανία για ενέργεια και διοίκηση

Η Νορβηγία δίνει 340 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία για ενίσχυση του ενεργειακού τομέα και διατήρηση ζωτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της γενικής βοήθειας της Ουκρανίας που πλήττεται ακόμη από τον πόλεμο. Το νορβηγικό πακέτο ξεπερνά τα 8 δισ. δολ.
Γενς Στόλτενμπεργκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει χρέη υπουργού Οικονομικών στη Νορβηγία

Ο διορισμός του Στόλτενμπεργκ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και χαίρει σεβασμού και εκτίμησης, θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην κυβέρνηση των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσόπουλος: Ερώτηση στην Επιτροπή της Βενετίας για το άρθρο 86 Συντάγματος

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Ρουσόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ πως θα καταθέσει επίσημη ερώτηση στην Επιτροπή Βενετίας για το άρθρο 86 και το πλαίσιο ποινικής ευθύνης πολιτικών, ενόψει αναθεώρησης.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
Αγρότες-Μπλόκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - αγροτών, παραμένουν τα μπλόκα

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης–αγροτών, με κατηγορίες για υπονόμευση της εκπροσώπησης. Με τα μπλόκα να παραμένουν στους δρόμους εισήλθε στο Μαξίμου 25μελης αντιπροσωπεία αγροτών για συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη.