ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως κυρίευσαν ακόμα έναν οικισμό στο Λουγκάνσκ

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε επίσης σήμερα ότι αναχαίτισε οκτώ αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία κατά του ρωσικού εδάφους, ένα είδος επίθεσης που παρουσιάζεται από τη Μόσχα ως ‘κόκκινη γραμμή’ στη σύγκρουση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του πήραν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Ναντίγια στην ανατολική ουκρανική περιφέρεια του Λουχάνσκ, όπως μετέδωσαν σήμερα, Σάββατο (4/1), ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε επίσης σήμερα ότι αναχαίτισε οκτώ αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία κατά του ρωσικού εδάφους, ένα είδος επίθεσης που παρουσιάζεται από τη Μόσχα ως ‘κόκκινη γραμμή’ στη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν οκτώ πυραύλους ATACMS αμερικανικής κατασκευής και 72 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), χωρίς να διευκρινίζει εάν από τη νέα αυτή ουκρανική επίθεση προκλήθηκαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μετά την αποπομπή Φιόντοροφ

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις κατά της αποπομπής του Μιχαήλο Φιόντοροφ από τον Ζελένσκι, ενώ διαδηλωτές ζητούν και την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο Κίεβο, ζημιές σε υποδομές

Νέα μαζική επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο, προκαλώντας ζημιές σε 16 σημεία. Οι επιθέσεις επεκτάθηκαν και σε υποδομές άλλων περιοχών, με αρκετούς τραυματίες, ενώ συνεχίζεται η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα χώρες της Ευρώπης στηρίζουν την Ουκρανία σε αντιαεροπορικές άμυνες

Δέκα χώρες, μεταξύ αυτών η Ουκρανία, σχημάτισαν αμυντική συμμαχία στο Παρίσι για ενίσχυση των αντιβαλλιστικών δυνατοτήτων στην Ευρώπη, με στόχο την άμυνα απέναντι σε ρωσικές επιθέσεις. Νέα σύνοδος πραγματοποιείται στη Γαλλία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.