ΓΔ: 2100.87 0.83% Τζίρος: 190.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:06:34
Ουκρανικό drone Geran-2
Εικόνα με στρατιωτικά drone Geran-2 να πετούν πάνω από σύννεφα, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη έννοια πολέμου.

Ρωσική επιδρομή με drones αφήνει έναν νεκρό, δηλώνει το Κίεβο

Θραύσματα προκάλεσαν επίσης ζημιές σε κατοικίες καθώς και τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός 16χρονου αγοριού.

Η Ρωσία εξαπέλυσε μπαράζ μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε νυχτερινή επίθεση κατά της Ουκρανίας σήμερα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τέσσερις να τραυματιστούν στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με στρατιωτικούς και περιφερειακούς αξιωματούχους.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 60 από τα 93 ρωσικά drones, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, «χάθηκε» το ίχνος 26 drones, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, σε μια αναφορά στη χρήση μέσων ηλεκτρονικού πολέμου από τους Ουκρανούς με στόχο να εκτρέψουν τα ρωσικά drones. Ένα ρωσικό drone βρίσκεται ακόμα στον αέρα, πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία.

Ο Μίκολα Καλάσνικ, ο εκτελών χρέη κυβερνήτη στην περιφέρεια του Κιέβου, δήλωσε ότι από τα θραύσματα drone σκοτώθηκε ένας οδηγός φορτηγού. Θραύσματα προκάλεσαν επίσης ζημιές σε κατοικίες καθώς και τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ενός 16χρονου αγοριού, σύμφωνα με τον Καλάσνικ. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι τα ρωσικά drones είχαν στόχο εννέα ουκρανικές περιφέρειες της χώρας. Κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στα ανατολικά, και του Τσερνίχιβ, στα βόρεια, σύμφωνα με τον στρατό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας – Κατηγορούμενο βλακωδώς για Ζαπορίζια

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του για τη διατήρηση της ειρήνης, παραμένοντας ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει παύση στην ειρηνευτική διαδικασία.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ εξετάζουν αποστολή πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βανς

Η Ουάσινγκτον μελετά το αίτημα της Ουκρανίας για πυραύλους Tomahawk, με τον Λευκό Οίκο να διαμηνύει ότι η τελική απόφαση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα δηλώνει ότι κατέλαβε άλλα τρία χωριά στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τα χωριά Ντεριλόνε, Μαΐσκε (Ντονέτσκ) και Στεπόβε (Ντνιπροπετρόφσκ) στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας έτσι τα εδάφη που ελέγχει, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ανεύθυνες οι απειλές Ζελένσκι για πλήγματα κατά Κρεμλίνου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε ανεύθυνες τις απειλές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πλήγματα κατά του Κρεμλίνου, τονίζοντας πως ο Ουκρανός πρόεδρος επισείει όλες τις επιλογές χωρίς περιορισμούς.